Μητσοτάκης: Νέα καναντέρ έως το 2027 στην Ελλάδα – Προμήθεια drones και θερμικών καμερών

«Έχω μιλήσει με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συμφωνήσαμε πως θα δοθούν κοινοτικοί πόροι για τις αποζημιώσεις», είπε ο πρωθυπουργός

Ορισμένοι Δήμοι έκαναν την δουλειά τους, και ορισμένοι όχι, όλοι οι τοπικοί άρχοντες θα αξιολογούνται με βάση συγκεκριμένους δείκτες σε ό,τι αφορά στις υποχρεώσεις τους και θα συνδέονται με την απορρόφηση κονδυλίων, τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιούνται και ο καθένας πλέον αναλαμβάνει τις ευθύνες του, διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφορικά με την έκθεση Γκολντάμερ, ο πρωθυπουργός επέμεινε πως το μεγαλύτερο μέρος της υιοθετήθηκε και υπενθύμισε πως δημιουργήθηκε ένα ολόκληρο Υπουργείο αντί ενός ερειπωμένου γραφείου που ήταν το έως το 2019 η Πολιτική Προστασία.

Επέμεινε δε πως το αντιπυρικό σχέδιο εφαρμόζεται και ότι υπάρχει πλέον σώμα δασοκομάντος που επιχειρούν μέσα στα δάση. Αναφέρθηκε δε τόσο στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών όσο και στην τυποποίηση της διαδικασίας της κρατικής αρωγής, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση προσέθεσε και τον θεσμό του αναδόχου, που ενεργοποιεί και την πλευρά των ιδιωτών.

Το αργότερο έως το 2027 θα προμηθευθεί η Ελλάδα -πρώτη από όλες τις ευρωπαικές χώρες- τα νέα Καναντέρ. Δεν μασάω τα λόγια μου, η δυνατότητα μας για έγκαιρη παρέμβαση στις πυρκαγιές μπορεί να βελτιωθεί μέσω της προμήθειας drones και θερμικών καμερών, συνέχισε την ομιλία του ο πρωθυπουργός. Επίσης, προανήγγειλε αύξηση του αριθμού των δσσοκομάντος, αλλά και την κρίσιμη ανακατεύθυνση πόρων προς την Πολιτική Προστασία από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Έχω μιλήσει με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συμφωνήσαμε πως θα δοθούν κοινοτικοί πόροι για τις αποζημιώσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους αλλά και για την φροντίδα της δασικής έκτασης στη Δαδιά,είπε.


Πηγή