Μητσοτάκης: Στη Βουλή αύριο για τις φωτιές – Το απόγευμα η συνάντηση με Μελόνι

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού για αύριο Πέμπτη περιλαμβάνει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις πρόσφατες πυρκαγιές, και δείπνο με την Ιταλίδα ομόλογό του

Στη Βουλή θα διεξαχθεί αύριο, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σχετικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη χώρα, τα μέτρα στήριξης των πληγέντων και τις πρωτοβουλίες που δρομολογεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.

Στις 19:00 ο Πρωθυπουργός θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου την Πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, με την οποία θα έχει δείπνο εργασίας.

Σύμφωνα με την Ιταλική Il Sole 24 Ore, τα κύρια θέματα που αναμένεται να συζητηθούν είναι η αναδιαμόρφωση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και οι μεταναστευτικές ροές. Aπό τη σκοπιά της Μελόνι “ο Μητσοτάκης μπορεί να παίξει ρόλο γέφυρας μεταξύ του ΕΛΚ και της συντηρητικής ομάδας”. Αυτό, πόσο μάλλον ενόψει των Ευρωεκλογών και με έναν ποικιλόμορφο – το Ιταλικό – κυβερνητικό συνασπισμό.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει πως “η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει σύμμαχο της Ιταλίας, καθώς σε πολλά θέματα οι δύο χώρες έχουν ευθυγραμμισμένα συμφέροντα. Ξεκινώντας από αυτό της μεταναστευτικής πίεσης: η Ρώμη και η Αθήνα – η τελευταία, στο κέντρο της Βαλκανικής διαδρομής – επιμένουν ότι το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί συγκεκριμένα σε κοινοτικό επίπεδο, από την Ευρωπαϊκή Ένωση”.


Πηγή