Στέφανος Κασσελάκης: «Το κόμμα θα είμαι εγώ»

Ακόμα και όταν κάποιος διεκδικεί την εκλογή του σε έναν εξωραϊστικό σύλλογο, πρέπει να επιδείξει και την κοινωνική του δράση, κάτι που απουσιάζει από όλες της παρεμβάσεις του Στέφανου Κασσελάκη

Με ένα ρεσιτάλ αυτοαναφορικότητας μέσα από ένα τετράλεπτο βίντεο που ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα, από το οποίο απουσίαζε προκλητικά οποιαδήποτε αναφορά στο συλλογικό πολιτικό υποκείμενο, δηλαδή το κόμμα του οποίου διεκδικεί την ηγεσία, ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι αλήθεια πως η προσωπική ιστορία του νεαρού επιχειρηματία ενδεχομένως και να προκαλεί κάποιο ενδιαφέρον. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει από μόνη της κριτήριο ψήφου. Ακόμα και όταν κάποιος διεκδικεί την εκλογή του σε έναν εξωραϊστικό σύλλογο, πρέπει να επιδείξει και την κοινωνική του δράση, κάτι που απουσιάζει από όλες της παρεμβάσεις του Κασσελάκη.

Πόσο δε μάλλον όταν επιχειρεί να γίνει ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έχει ως «κοιτίδα» την Ανανεωτική Αριστερά. Έναν πολιτικό χώρο, δηλαδή, που θεωρεί σημαντικότερη τη συλλογική δράση. Αυτή η συλλογικότητα απουσιάζει επιδεικτικά από την πολιτική παρέμβαση του επίδοξου διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα. Αντίθετα, υπερτονίζεται ένα τεράστιο «εγώ».

«Θέλετε να βάλετε απέναντι στον κληρονόμο Μητσοτάκη ένα άτομο αυτοδημιούργητο; Θέλετε να βάλετε απέναντι στους δήθεν άριστους ένα άτομο που μιλάει καλύτερα αγγλικά από αυτούς που τους έχει κερδίσει σε μαθηματικούς διαγωνισμούς και πτυχία; Θέλετε να βάλετε απέναντι στον πρωθυπουργό της δήθεν οικονομικής σταθερότητας ένα άτομο που ξέρει καλύτερα χρηματοοικονομικά και επιχειρείν από εκείνον, επειδή έχει δουλέψει και επιχειρήσει;», αναφέρει ο κ. Κασσελάκης.

Στην πραγματικότητα, με τα παραπάνω λόγια επιχειρεί να αντιστρέψει υπέρ του ολόκληρη την επιχειρηματολογία που παραδοσιακά χρησιμοποιούσε η Δεξιά, υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη και κατά του Αλέξη Τσίπρα, θέτοντας στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μια ψευδεπίγραφη «αριστεία». Όχι ένα όραμα για την κοινωνία και τη χώρα, όχι μια συλλογική προσπάθεια, που παραδοσιακά χαρακτηρίζει την Αριστερά.

Επίσης, άξιο απορίας για το τι εκπροσωπεί πολιτικά ο κ. Κασσελάκης. Δεν γίναμε σοφότεροι από το τελευταίο βίντεο, ούτε και από τα προηγούμενα. Σε ποιες κοινωνικές ομάδες απευθύνεται; Ποιους ακριβώς θέλει να εκπροσωπήσει; Με ποιες άλλες ομάδες θα επιδιώξει κοινωνικές συμμαχίες;

Πώς γίνεται να υπήρξε υποστηρικτής του κ. Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ το 2016 – κατά παλαιότερη δήλωσή του και σήμερα να διεκδικεί την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Τα παραπάνω καλό θα ήταν να αποσαφηνιστούν με κάποιο τρόπο, στις λίγες ημέρες που απομένουν μέχρι την εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση.


Πηγή