ΣΥΡΙΖΑ: Η «σύγκρουση» που αναβλήθηκε – Τι θα κάνουν οι νέοι «λοχαγοί» του κόμματος

Οι εξελίξεις στο εσωκομματικό πεδίο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πηγαίνουν ένα βήμα πίσω, εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών που σαρώνουν τη χώρα από άκρη σε άκρη

Μπορεί οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζουν κανονικά τις προεκλογικές τους δραστηριότητες, ωστόσο οι εξελίξεις στο εσωκομματικό πεδίο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πηγαίνουν ένα βήμα πίσω, εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών που σαρώνουν τη χώρα από άκρη σε άκρη.

Δεν ήταν λίγα εκείνα τα κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου που φοβόντουσαν ότι καθώς θα πλησιάζει η ημέρα διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών, στις 10 Σεπτεμβρίου, η σύγκρουση ανάμεσα στους διεκδικητές της ηγεσίας του κόμματος θα ξέφευγε από τα κόσμια πλαίσια που διεξάγεται ως τώρα.

Φαίνεται, όμως, ότι αυτοί οι φόβοι δεν επιβεβαιώνονται. Τουλάχιστον προς ώρας, καθώς οι επίδοξοι διάδοχοι του Αλέξη Τσίπρα εστιάζουν τα πυρά τους εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του, καταλογίζοντας του «ανικανότητα» και «ξεχαρβάλωμα του κρατικού μηχανισμού».

Προς αυτή την κατεύθυνση έχει βοηθήσει πολύ και η σκληρή γραμμή που επέλεξε να τηρήσει έναντι του Μεγάρου Μαξίμου η μεταβατική ηγεσία του κόμματος. Ο Σωκράτης Φάμελλος ζήτησε τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ενώ όλα τα στελέχη του κόμματος, ανεξάρτητα από το πρόσωπο που στηρίζουν στο εσωκομματικό παιχνίδι, «χτυπούν» προς την πλευρά της κυβέρνησης.

Σε αναμονή οι πιθανοί νέοι υποψήφιοι

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τις πυρκαγιές, έχει «παγώσει» τα σχέδια των προσώπων που σκέφτονται ακόμα την πιθανότητα να διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα βλέμματα, όπως είναι λογικό, είναι στραμμένα κατά κύριο λόγο στους νέους «λοχαγούς» του κόμματος. Δηλαδή στα πρόσωπα νεαρής ηλικίας που βγήκαν στο προσκήνιο ανάμεσα στις δύο εκλογικές ήττες του καλοκαιριού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Διονύσης Τεμπονέρας σκόπευε να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Όμως, όσο μαίνεται η πύρινη κόλαση, είναι προφανές ότι δυσκολεύει μια τέτοια κίνηση.

Το ίδιο ισχύει, λίγο, πολύ και για τον Παύλο Πολάκη. Εδώ, όμως, υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά, η οποία έχει να κάνει με μια πιθανή υποψηφιότητα από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη. Το συγκεκριμένο πρόσωπο αποτελεί την πολιτική αδυναμία του κρητικού βουλευτή.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο, ότι ο Πολάκης αποθέωσε την πολιτική πλατφόρμα που παρουσίασε ο Κασσελάκης προ ολίγων ημερών, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Επομένως, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι αν είναι υποψήφιος για αρχηγός ο νεαρός που ενέταξε ο Αλέξης Τσίπρας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετώντας τον και στην Εκλογική Επιτροπή των δεύτερων εκλογών, τότε ο Πολάκης θα κάνει πίσω.


Πηγή