Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη Μητσοτάκη με τους «Big 4», με τη συμμετοχή του προέδρου της UEFA

Σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA και τους εκπροσώπους ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.

Μετά τη συνάντησή τους και τη διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου, της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη και του εκπροσώπου του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της UEFA, Aleksander Čeferin κάνουν δηλώσεις.

Την κύβερνηση εκπροσωπούν επίσης στη σύσκεψη ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου είχαν κατ΄ιδίαν συνάντηση στο Μαξίμου, η οποία διήρκησε περίπου μισή ώρα.

Κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη – Τσεφέριν μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου

Σημειώνεται ότι στις 12:00 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν μετά τη διευρυμένη σύσκεψη θα προχωρήσουν σε δηλώσεις σε απευθείας μετάδοση.

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον δολοφόνο του Μιχάλη Κατσουρή

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον δολοφόνο του Μιχάλη Κατσουρή

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, κινείται σε παράλληλα επίπεδα. Εκτός από τα αποτελέσματα των δειγμάτων DNA τα οποία αναμένονται, η ΕΛ.ΑΣ ανοίγει τα κατασχεμένα κινητά των χούλιγκαν και ψάχνει βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια που μπορεί να τράβηξαν οι ίδιοι οι Κροάτες. Άνδρες του τμήματος Αθλητικής βίας χτενίζουν όλους τους σταθμούς από τα σύνορα έως την Αθηνά προκειμένου να συλλέξουν οπτικοακουστικό υλικό για τη διαδρομή των χούλιγκαν.

Μάλιστα, οι αρχές έχουν εντοπίσει τη φιγούρα του δράστη αλλά δεν έχουν καταφέρει να καθαρίσουν την εικόνα και να τον ταυτοποιήσουν. Βασικοί ύποπτοι θεωρούνται 5 με 6 άτομα. Το δικό τους DNA θα εξεταστεί – κατά προτεραιότητα- με τo γενετικό υλικό που βρέθηκε στον άτυχο Μιχάλη, αν και υπάρχουν αλλοιώσεις από άτομα που έσπευσαν να βοηθήσουν τον 29χρονο. Τα αποτελέσματα της αντιπαραβολής DNA κατηγορουμένων – θύματος αναμένεται να βγουν σήμερα, οπότε οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

Οι πρώτοι 40 από τους 105 κατηγορούμενους που κρίθηκαν προφυλακιστέοι, πήραν το χθες πρωί το δρόμο για τις φυλακές. 14 άτομα θα κρατηθούν σε Αυλώνα και Κορυδαλλό και οι υπόλοιποι σε ολιγομελείς ομάδες σε 16 σωφρονιστικά καταστήματα της περιφέρειας. Οι μεταγωγές των υπολοίπων, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, λόγω Δεκαπενταύγουστου, θα γίνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη.


Πηγή