Ζελένσκι: Το «ευχαριστώ» στον Κυριάκο Μητσοτάκη – «Είμαι ευγνώμων στην Ελλάδα»

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαριστεί τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την προσχώρηση της Ελλάδας στο κοινό ανακοινωθέν των G7 για την Ουκρανία

Με ανάρτησή του στο X ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την προσχώρηση της Ελλάδας στο κοινό ανακοινωθέν των G7 για την Ουκρανία.

«Είμαι ευγνώμων στην Ελλάδα για την προσχώρηση στη Διακήρυξη Υποστήριξης της G7, τη 14η χώρα που υποστηρίζει εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία. Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την προσωπική του δέσμευση στην ελληνο-ουκρανική συνεργασία. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μαζί στην ευρωατλαντική πορεία της Ουκρανίας», τόνισε ο Ζελένσκι.

Χθες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρι Κουλέμπα, με τον Έλληνα ΥΠΕΞ να αναφέρει ότι η Ελλάδα ενθαρρύνει όλες τις διεθνείς πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην αποκατάσταση της κυριαρχίας της Ουκρανίας και την πρόληψη των ανθρωπιστικών κρίσεων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για την προσχώρηση της Ελλάδας στο κοινό ανακοινωθέν των G7 για τη στήριξη της Ουκρανίας.


Πηγή