Φάμελλος: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να προσθέτει ασφάλεια δημιουργεί ανασφάλεια»

Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή τα σοβαρά οπαδικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

«Δυστυχώς έχουμε ακόμα ένα περιστατικό, όπου η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αντί να προσθέτει ασφάλεια, δημιουργεί ανασφάλεια» δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, για τη δολοφονία του 29χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Πυροφυλάκιο Π3, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

«Πρέπει να κάνουμε κάτι πριν είναι αργά. Η πολιτική δεν γίνεται μόνο με δηλώσεις. Η πολιτική γίνεται αλλάζοντας με μεγάλες μεταρρυθμίσεις τη ζωή μας και απαιτούμε μία μεγάλη μεταρρύθμιση στην ασφάλεια της κοινωνίας μας» τόνισε.

«Το τραγικό αυτό περιστατικό έρχεται, δυστυχώς, να προστεθεί στα περιστατικά της αθλητικής βίας, αλλά και της ανασφάλειας που ζει η κοινωνία μας. Οργανωμένοι ακροδεξιοί χούλιγκανς από την Κροατία πέρασαν όλη την Ελλάδα και έφτασαν, πιθανά με ένα οργανωμένο σχέδιο, στη Φιλαδέλφεια» είπε ο κ. Φάμελλος και αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του νέου που έχασε τη ζωή του, συνέχισε: «Πρώτα από όλα θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε κάτι πιο σημαντικό από τις δηλώσεις για τα θέματα της αθλητικής βίας αλλά και γενικότερα της βίας. Το “φτάνει πια” δεν αρκεί, όπως δεν αρκούν και τα συλλυπητήρια. Υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα: Πώς μπήκαν οι οργανωμένοι ακροδεξιοί χούλιγκαν στην Ελλάδα; Παρακολούθησε κανείς την πορεία τους; Υπήρχε επιχειρησιακό σχέδιο; Υπάρχει πλάνο της αστυνομίας; Τι λέει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη;».


Πηγή