Οι 42 υποψήφιοι του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Novotel» με θέμα «Ευρωεκλογές 2019 – Δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ το πιο δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ – Για την αποδέσμευση, για την Ευρώπη του σοσιαλισμού» παρουσίασε το Κάλεσμα της ΚΕ του κόμματος και το ψηφοδέλτιό του για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Όπως είπε, «είναι ψηφοδέλτιο μάχης, γεμάτο από αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής, μαχητές και μαχήτριες, ο καθένας και η καθεμιά στον τομέα τους, αλλά και παρόντες και παρούσες στο πολιτικό, το κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας μας.

Αναφερόμενος στους υποψηφίους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε ότι είναι «άνθρωποι με οράματα, ιδανικά, προτάσεις και σκέψεις για το πώς θα ανοίξουμε για το λαό μας, την πατρίδα μας αλλά και για όλους τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου, το δρόμο προς ένα καλύτερο, φωτεινό αύριο.

Γυναίκες και άντρες που χρόνια τώρα παλεύουν, είτε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, είτε τις γραμμές του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, του κινήματος των αγροτών, στα μπλόκα του αγώνα, του κινήματος των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματοβιοτεχνών, του γυναικείου κινήματος, του κινήματος της νεολαίας».

«Επίσης» πρόσθεσε «είναι προσωπικότητες της κοινωνικής ζωής, άνθρωποι που συμπαρατάσσονται σήμερα με το ΚΚΕ, προερχόμενοι από άλλους πολιτικούς χώρους: Από το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΛΑΕ, ανένταχτοι της αριστεράς. Ανάμεσά τους, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας».

Οι υποψήφιοι είναι άνθρωποι όλων των ηλικιών. «Το 24% των υποψηφίων είναι από 25 έως 39 χρονών. Το 38% είναι από 40 έως 49 χρόνων. Το 24% είναι από 50 έως 59 χρόνων και το 14% από 60 έως 70 χρόνων.

Ανάμεσά τους ο σημερινός μας ευρωβουλευτής Κώστας Παπαδάκης. Ο δεύτερος εκλεγμένος ευρωβουλευτής μας, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, αυτή τη φορά θα δώσει τη μάχη για το δήμο Θεσσαλονίκης, ως υποψήφιος δήμαρχος» είπε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ ευχόμενος «καλή δύναμη σε όλους και όλες».

Στην εκδήλωση πραγματοποίησαν παρεμβάσεις οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Σοφικίτης Μιχάλης, Αγγέλου Γιάννης, Μουσταφά Άχμετ, Βιτάλης Δημήτρης, Διγενή Σεμίνα, Κουζιάκη Τίνα, Πομάσκι Ιγκόρ, Βάγκος Γιάννης και Σταθόπουλος Δημήτρης.

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ είναι οι:

 1. Αγγέλου Γιάννης
 2. Αμπατιέλος Νίκος.
 3. Ανδρουλιδάκης Μανόλης
 4. Αράπη – Καραγιάννη Βασιλική (Βίκη).
 5. Βάγκος Γιάννης.
 6. Βασιλειάδης Σάββας.
 7. Βιτάλης Δημήτρης.
 8. Γαβαλά Μαρία. 45 ετών.
 9. Γρηγοριάδου ‘Αννα.
 10. Διγενή Σεμίνα.
 11. Ελευθεριάδου Ρούλα.
 12. Έξαρχος Νίκος.
 13. Καπέτη Θεανώ.
 14. Καφαντάρη Λίλα.
 15. Κερατζή Ιμπράμ Ιμπραήμ.
 16. Κλάδης Διονύσης.
 17. Κολιζέρας Θανάσης.
 18. Κουζιάκη Τίνα.
 19. Κουμπούρης Δήμος.
 20. Λιονής Γρηγόρης.
 21. Μαρούδας Ρίζος.
 22. Μαστρολέων Δέσποινα
 23. Μιχαήλ Μιχάλης.
 24. Μουσταφά Άχμετ.
 25. Νικολάου – Αλαβάνος Λευτέρης.
 26. Παναγιωτακοπούλου Χριστίνα.
 27. Παναγιωτάρα Νατάσσα
 28. Παπαδάκης Κώστας.
 29. Παπαδόπουλος Μάκης.
 30. Πομάσκι Ιγκόρ.
 31. Ράζου Λουίζα.
 32. Ρέτζιου Αφροδίτη.
 33. Σκαλούμπακα Χριστίνα.
 34. Σοφικίτης Μιχάλης.
 35. Σπαρτινός Δημήτρης.
 36. Σταθόπουλος Δημήτρης.
 37. Στολτίδης Λεωνίδας.
 38. Ταβουλάρη Γιώτα.
 39. Τασιούλας Γιάννης.
 40. Τζίμας Θανάσης.
 41. Τσιουπρά Κωνσταντίνα.
 42. Χαλιού Έφη.