Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καθ’ όλα αποδεκτό το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Υπέρ του σχεδίου νόμου «Άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού» η Πλεύση Ελευθερίας. 

«Η Δημοκρατία είναι ο σεβασμός στο δικαίωμα της ψήφου κάθε πολίτη» και «ο σεβασμός της λαϊκής ετυμηγορίας», τόνισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, αρχίζοντας την ομιλία της στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου που αίρει τους περιορισμούς στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, εκλογέων του εξωτερικού.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «θετικό» το σχετικό νομοσχέδιο λέγοντας ότι είναι «καθ’ όλα αποδεκτό από την Πλεύση Ελευθερίας, ακριβώς γιατί θεωρούμε ότι αποτέλεσε και την απάντηση της κυβέρνησης στη δική μας πρωτοβουλία να θέσουμε το ζήτημα των Ελλήνων του εξωτερικού, στο επίκεντρο της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων». Όπως εξήγησε, το νομοσχέδιο «αίρει τους περιορισμούς, στους Έλληνες του εξωτερικού και τους διευκολύνει να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα» για όσους είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας κατά την ομιλία της έκανε εκτενή αναφορά στις πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα, επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο «εισάγεται σε μια ημέρα που η πατρίδα μας δοκιμάζεται. Σε πάμπολλες πόλεις, χωριά, σημεία της Ελλάδας έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές και βέβαια εδώ και μια εβδομάδα μαίνονται οι πυρκαγιές στην Ρόδο, με αποτέλεσμα ένα πραγματικό ολοκαύτωμα», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είναι τέτοια η συνθήκη της καταστροφής, ώστε ακυρώθηκε ο εορτασμός της επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας», συμπλήρωσε, «κάτι που είχε γίνει κύριε πρωθυπουργέ, μόνο το 2018, μετά το Μάτι».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «δυστυχώς αυτό το κράτος παρά τις επαναλαμβανόμενες τραγωδίες, παρά τις επαναλαμβανόμενες απώλειες, δεν μαθαίνει και αν δεν μάθει το κράτος…. τότε οι απώλειες διαρκώς θα επαναλαμβάνονται».

Χαρακτήρισε τις πυρκαγιές στην Ρόδο ως πρωτόγνωρη συνθήκη για τους κατοίκους του νησιού κάνοντας λόγο για κραυγές αγωνίας και απόγνωσης. «Μου θυμίζει την κατάσταση των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας πριν από δύο χρόνια», ανέφερε και πρόσθεσε απευθυνόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «είναι σημαντικό ότι δεν χάθηκε καμία ανθρώπινη ζωή. Κανείς δεν το υποτιμά, όταν υπάρχει η εμπειρία στο Μάτι».

Στη συνέχεια η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον κρατικό μηχανισμό ότι αδράνησε στην Ρόδο και ότι για πάρα πολλές ημέρες «δεν υπήρξε η δέουσα παρέμβαση». Όπως είπε, «είναι το αποτέλεσμα του ότι δεν υπήρξε σχεδιασμός, δεν υπήρξε και δεν υπάρχει εξοπλισμός, δεν υπήρξε και δεν υπάρχει ο μηχανισμός έγκαιρης ανταπόκρισης ώστε να μην φτάσει η φωτιά να γίνει ανεξέλεγκτη».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)