ΣΥΡΙΖΑ: Τι σχεδιάζουν τα επιτελεία των τεσσάρων υποψηφίων

ΣΥΡΙΖΑ: Έφη Αχτσιόγλου, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Στέφανος Τζουμάκας, έχουν μπει για τα καλά στην εσωκομματική προεκλογική περίοδο, αλλά η παρούσα συγκυρία δεν τους βοηθάει

Τα χαρτιά τους για το πως σκέφτονται τον ΣΥΡΙΖΑ του αύριο, χωρίς την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα μετά από 15 ολόκληρα χρόνια, έχουν αρχίσει να ανοίγουν σταδιακά οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιχειρώντας από τώρα να απευθυνθούν στα μέλη και τους ψηφοφόρους του κόμματος του.

Είναι προφανές ότι οι: Έφη Αχτσιόγλου, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Στέφανος Τζουμάκας, έχουν μπει για τα καλά στην εσωκομματική προεκλογική περίοδο. Είναι αλήθεια πως η παρούσα συγκυρία δεν τους βοηθάει. Όχι μόνο εξαιτίας της απογοήτευσης που υπάρχει σε μεγάλα τμήματα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ από τις δύο πρόσφατες ήττες και τη σοκαριστική αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα.

Το μείζον θέμα είναι το καλοκαίρι, που αντικειμενικά «ρίχνει» τους ρυθμούς των πολιτών που ασχολούνται περισσότερο με τις διακοπές τους, παρά με τις πολιτικές εξελίξεις. Πόσο δε μάλλον, όταν έχει τραβήξει μια μακρά προεκλογική και εκλογική περίοδο. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που μέχρι στιγμής, η εσωκομματική αναμέτρηση έχει περισσότερο τηλεοπτικό χαρακτήρα.

Παρά αυτές τις αντικειμενικές δυσκολίες, οι επίδοξοι διάδοχοι του Αλέξη Τσίπρα, προετοιμάζουν ήδη τις επόμενες κινήσεις τους, που περιλαμβάνουν συγκεντρώσεις και περιοδείες σε Αθήνα και περιφέρειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Έφη Αχτσιόγλου και Νίκος Παππάς, έχουν εστιάσει για τις πρώτες τους εξορμήσεις στη Βόρεια Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν έχει σχεδιάσει ακόμα τις περιοδείες του, κάτι που θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς στη Βουλή, την επόμενη εβδομάδα θα πάει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για την οικονομία, όπου θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες.

Όσον αφορά στο debate, αυτό φαίνεται πως οδεύει για τον Σεπτέμβριο. Οι τέσσερις υποψήφιοι θα αποφασίσουν μεταξύ τους τους όρους διεξαγωγής, όμως η διαδικασία θα γίνει υπό την αιγίδα της Κουμουνδούρου. Ο Νίκος Παππάς φέρεται να επέμεινε στην πρόταση του για δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις, κάτι που δεν φαίνεται πως βρίσκει σύμφωνους τους υπόλοιπους υποψήφιους, που προκρίνουν τη μία συζήτηση.

Και ο λόγος που επικαλούνται, είναι πως σε περίπτωση που προκύψει νέος υποψήφιος στο διαρκές Συνέδριο, εκείνος θα έχει αποκλειστεί αν πραγματοποιηθεί τηλεμαχία τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο.


Πηγή