ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφιος ο Στέφανος Τζουμάκας

ΣΥΡΙΖΑ: Υποψηφιότητα έκπληξη για την ηγεσία του κόμματος από τον Στέφανο Τζουμάκα.

Καταθέτοντας επιστολή στην Κεντρική Επιτροπή, στην οποία αναλύει τις θέσεις του και τους λόγους που αποφάσισε να προχωρήσει στο να είναι υποψήφιος, ο Στέφανος Τζουμάκας επισήμως γνωστοποίησε ότι διεκδικεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το άλλοτε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μέσα από την επιστολή του εξήγησε το πώς πρέπει, σύμφωνα με τον ίδιο, να κινηθεί στο εξής ο ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσει να επανέλθει σε υψηλά ποσοστά, να είναι ισχυρή αντιπολίτευση και μελλοντικά να διεκδικήσει εκ νέου τη διακυβέρνηση της χώρας.

«Τα μπορούμε με ανοιχτές συζητήσεις και κοινές αποφάσεις. Οι ιδεολόγοι συμμετέχουν και δημιουρογούν το σήμερα και το αύριο. Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ λειτουργεί με αξίες και αρχές. Και οι αξίες ασκούνται έμπρακτα», αναφέρει κλείνοντας ο Στέφανος Τζουμάκας.

Η επιστολή του Στέφανου Τζουμάκα

ΣΥΡΙΖΑ: Απών ο Αλέξης Τσίπρας από την Κεντρική Επιτροπή

Το μεσημέρι του Σαββάτου (15/7) ξεκίνησε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Η απουσία του Αλέξη Τσίπρα ήταν από τα βασικά σημεία συζήτησης στην εκκίνηση της διαδικασίας, η οποία όπως έγινε γνωστό θα παραμείνει κλειστή για τους δημοσιογράφους.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ακούσουν την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στις αρχαιρεσίες του κόμματος.

Η Πολιτική Γραμματεία σύμφωνα με πληροφορίες, θα εισηγηθεί να πραγματοποιηθεί διαρκές Συνέδριο στα τέλη Αυγούστου, εκλογή προέδρου στις αρχές Σεπτεμβρίου και έκτακτο Συνέδριο το οποίο θα αποφασίσει τη φυσιογνωμία του κόμματος μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Την ίδια στιγμή, στελέχη που προέρχονται από την ομάδα των «προεδρικών», που πλέον είναι πολυδιασπασμένη, όπως ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Παναγιώτης Ρήγας, ο Παύλος Πολάκης και ο Διονύσης Τεμπονέρας, ζητούν να μεταφερθούν όλες οι διαδικασίες για τον Νοέμβριο.

Ερωτηματικό αποτελεί η στάση του Νίκου Παππά, καθώς κανένας δεν γνωρίζει με σιγουριά το αν ο πρώην υπουργός θα καταθέσει μια τρίτη, συμβιβαστική πρόταση για τα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως είχε πει στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ή αν θα συνταχθεί με τους συνοδοιπόρους του από το πάλαι ποτέ «προεδρικό» μέτωπο.

Το μεγάλο θέμα, είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει τι θα αποφασίσει η Κεντρικής Επιτροπή. Και αυτό γιατί κανένας δεν γνωρίζει τους συσχετισμούς που επικρατούν στο εσωτερικό της, αφού το 70-30 υπέρ των «προεδρικών», που είχε δημιουργηθεί από την περσινή εκλογική διαδικασία, δεν υφίσταται πλέον, καθώς δεν υφίσταται πια η λεγόμενη «προεδρική» πλειοψηφία.


Πηγή