Ρένα Δούρου: Διαβιβάστηκε στη Βουλή το αίτημα για άρση της ασυλίας

Διαβιβάστηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης στη Βουλή το αίτημα για άρση της ασυλίας της Ρένας Δούρου

Διαβιβάστηκε στη Βουλή, από το υπουργείο Δικαιοσύνης, το αίτημα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για την άρση της ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου.

Ειδικότερα, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών διεξάγεται η δίκη για την πυρκαγιά στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018, που είχε ως συνέπεια την απώλεια 104 συνανθρώπων μας.

Σε αυτήν τη δίκη η κ. Δούρου κατηγορείται μαζί με άλλα 20 πρόσωπα, σε βαθμό πλημμελήματος, για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες από αμέλεια για την πυρκαγιά στο Μάτι, κ.λπ.

Αναλυτικά, στις αρχές Ιουνίου το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών διέκοψε τις συνεδριάσεις του προκειμένου να σταλεί στη Βουλή αίτημα για άρση ασυλίας της κ. Δούρου, μετά τη βουλευτική ιδιότητα που απέκτησε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Συγκεκριμένα, μετά από 8 μήνες ακροαματικής διαδικασίας το δικαστήριο διέκοψε αρχικά για τις 24 Ιουλίου 2023, ώστε να δοθεί χρόνος να «τρέξει» η διαδικασία άρσης ασυλίας της κ. Δούρου, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση της διακοπής εάν η διαδικασία στη Βουλή δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της κ. Δούρου, Θεόδωρος Σχοινάς, εκείνη την ημέρα διάβασε δήλωση της εντολέως του στην οποία, με ρητό τρόπο, ανέφερε ότι σκοπεύει να παραιτηθεί από τη βουλευτική ασυλία και να ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσει άμεσα η σχετική διαδικασία άρσης της ασυλίας.


Πηγή