Αυτόν θέλει για πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ρωτήθηκε για τον ποιον προτιμά να δει να εκλέγεται πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ και εξέπληξε με την απάντησή του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεοπτική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ρωτήθηκε για την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας πως ήταν αναμενόμενη. Μάλιστα ανέφερε πως θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία για ανανέωση αλλά και για συμπεράσματα για το αν μπορεί να υπάρξει το κόμμα χωρίς μία ισχυρή προσωπικότητα.

«Δεν έχω προτίμηση, οι προτιμήσεις μου δεν αφορούν πρόσωπα αλλά τον πολιτικό λόγο. Θα ήθελα μία πολιτική αντιπαράθεση χωρίς τοξικότητα», ανέφερε ο πρωθυπουργός. Σε ερώτηση για το αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα ήθελε να δει πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον Παύλο Πολάκη, χαμογέλασε και μίλησε για την κανονικότητα που πρέπει να επέλθει και στον πολιτικό διάλογο.

«Ξέρετε, η κανονικότητα ίσως είναι τελικά ευκαιρία για τη χώρα. Για άλλους δεν είναι», σχολίασε αφήνοντας επί της ουσίας αιχμή για μία παλαιότερη δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου.

Ήταν Μάιος του 2021 όταν η άλλοτε υπουργός και νυν υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, είχε προχωρήσει σε μία δήλωση που είχε συζητηθεί. «Η κανονικότητα στην πραγματικότητα ποτέ δεν είναι ευκαιρία για την Αριστερά», είχε πει τότε η Έφη Αχτσιόγλου σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Η Ευρώπη μετά την πανδημία: Κοινωνία, Εργασία, Δικαιώματα».

Επί της ουσίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πήρε ξεκάθαρη θέση και τήρησε θεσμικό ρόλο μη σχολιάζοντας τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε όμως το γενικότερο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης που θα ήθελε να διεξάγεται στη Βουλή με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όποιος ή όποια κι αν είναι αυτός…


Πηγή