Συνάντηση Μηταράκη-Βορίδη: Στο επίκεντρο η εγκληματικότητα στη Δυτική Αττική

Η εγκληματικότητα στη Δυτική Αττική και η προοπτική αυστηροποίησης ποινών για τα μικρά εγκλήματα ήταν το αντικείμενο σύσκεψης μεταξύ του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη, με τον αρχηγό και τους επιτελείς της Αστυνομίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο μέγαρο της Κατεχάκη, όπου μετέβη ο κ. Βορίδης για αυτόν τον σκοπό.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Βορίδης, ως αρμόδιος για το κοινοβουλευτικό έργο της κυβέρνησης και συνεπώς το νομοθετικό κομμάτι στη Βουλή, ενημερώθηκε για την κατάσταση στην Δυτική Αττική με στοιχεία που δείχνουν ότι γίνεται σημαντική προσπάθεια από την Αστυνομία, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ιδιαιτερότητα στην περιοχή, που χρήζει πιο συστηματικής αντιμετώπισης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το πρόβλημα εντοπίζεται σε σημαντικό βαθμό σε ομάδες ρομά, που ακόμα και αν δραστηριοποιούνται στη διάπραξη μικρών αδικημάτων, λειτουργούν με έναν τρόπο που παραπέμπει σε οργανωμένη δράση, έστω και αν είναι σε οικογενειακό επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο, συζητήθηκε το θέμα που έχει θέσει από την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του ο κ. Μηταράκης, δηλαδή η αυστηροποίηση των ποινών για μικροαδικήματα, με σκοπό οι δράστες να οδηγούνται έστω και για λίγο στη φυλακή, ώστε αυτό να λειτουργεί αποτρεπτικά.

Ο κ. Μηταράκης, σε ανάρτησή του στα social media, λίγο μετά τη συνάντηση με τον κ. Βορίδη, τονίζει:

«Υποδέχτηκα σήμερα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τον Υπουργό Επικρατείας κ. Μάκη Βορίδη, όπου συμμετείχαμε σε σύσκεψη για την ασφάλεια στη Δυτική Αττική. Η προσπάθεια της Ελληνικής Αστυνομίας είναι σημαντική και αναγνωρίζεται από τους πολίτες. Πρώτο μας μέλημα παραμένει η πρόληψη και η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε κάθε γειτονιά».


Πηγή