Μητσοτάκης:Σημαντικές οι διαφορές με την Τουρκία, αλλά δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σε ένταση

Την επί της αρχής απόφαση της Τουρκίας και του Προέδρου Ερντογάν να δεχτεί στους κόλπους το ΝΑΤΟ τη Σουηδία σύντομα να αποτελέσει μέλος Συμμαχίας μας, χαιρέτισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Βίλνιους της Λιθουανίας, προσερχόμενος για τη σύνοδο κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Αύριο ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

«Μετά τη διπλή εκλογική επικράτηση μπορούμε να κάνουμε νέο πρώτο βήμα επανεκκίνησης των σχέσεων Ελλάδας και της Τουρκίας. Δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε με την Τουρκία σε ένα διαρκές κλίμα έντασης, έχουμε διάφορες σημαντικές, αλλά μπορούμε να συμφωνήσουμε με πνεύμα καλής γειτονίας, αλλά και τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου να χαράξουμε έναν οδικό χάρτη για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Έχει διαμορφωθεί ένα θετικό κλίμα στις σχέσεις δυο χωρών μας και πιστεύω ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε να κάνουμε βήματα προόδου προς όφελος και των δυο λαών μας» σημείωσε.


Πηγή