Στέλιος Κούλογλου: Ένας άνδρας και μία γυναίκα συμπρόεδροι στην ηγεσία

Πρόταση – «βόμβα» για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε ο ευρωβουλευτής του κόμματος.

Υπέρ της διπλής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Σέλιος Κούλογλου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη.

Ειδικότερα, τάχθηκε υπέρ «μίας πιο ριζοσπαστικής πρότασης» και πρότεινε τη διαρχία. «Δηλαδή, ένας άνδρας και μία γυναίκα στην ηγεσία. Αυτό είναι σύγχρονο ευρωπαϊκό μοντέλο που έχουν και οι Πράσινοι και η Αριστερά και στη Γερμανία και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» ανέφερε.

«Το βασικό κριτήριο επιλογής θα πρέπει να είναι η προϊστορία και η ικανότητα κυβερνητικής διαχείρισης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα κυβερνητικής διαχείρισης και αποτελεσματικότητας» ανέφερε ο κ. Κούλογλου.

Σχολιάζοντας τις ζυμώσεις για την εκλογή της νέας ηγεσίας του κόμματος, ο Στέλιος Κούλογλου είπε ακόμα μια φορά πάει να γίνει το λάθος που έγινε με το Συνέδριο, ότι το βασικό ζήτημα αντιπαράθεσης ήταν πώς εκλέγεται ο πρόεδρος, αν εκλέγεται από τη βάση ή από την Κεντρική Επιτροπή.

Αυτή τη στιγμή τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει η διαδικασία εκλογής, τονίζεται «πρέπει να λήξει όσο το δυνατόν συντομότερο το θέμα της ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ» και μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές να γίνει ένα Συνέδριο, που θα δει ξανά το θέμα της ηγεσίας, αν αυτοί που επιλέγησαν είναι οι κατάλληλοι.

Το βασικό ΣΥΡΙΖΑ, κατά τον ευρωβουλευτή του κόμματος, είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε «πρόβλημα αξιοπιστίας». Εξέφρασε την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ούτε ριζοσπαστικός ούτε κεντρώος και τόνισε πως χρειάζεται επαγγελματισμός, σοβαρότητα και δουλειά. Δεν υπήρχε στρατηγική, πρόσθεσε.

Επισήμανε πως η ΝΔ κέρδισε γιατί έκανε επιστημονική δουλειά.

Ως προς τις ευθύνες, είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας ως πρόεδρος έχει τις περισσότερες.

«Υπήρχε μία δυσφορία και μία συνεχής αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων, ακόμα και από εταιρείες που δεν ήταν ύποπτες για πολιτικά παιχνίδια», σημείωσε ο ίδιος αναφέροντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θεωρίες συνωμοσίας για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Έκανε λόγο για ένα κλίμα «γενικευμένου στρουθοκαμηλισμού». «Ένα μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ έβαζε το κεφάλι στην άμμο και δεν έβλεπε την πραγματικότητα» είπε.


Πηγή