Ανδρουλάκης: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης – Διαφωνούμε με το επιτελικό κράτος

Για κακοποίηση λέξεων όσον αφορά τον πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό στον οποίο αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης

«Διαφωνούμε ευθέως με το επιτελικό κράτος γιατί είναι βαθιά παλαιοκομματικό. Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και θα είμαστε η αξιόπιστη αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός », τόνισε στη δευτερολογία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Για κακοποίηση λέξεων όσον αφορά τον πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό στον οποίο αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αυτοπροβάλλεται ως φορέας εκσυγχρονισμού, όταν η χώρα έχει την 4η υψηλότερη φορολογία ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ στην ΕΕ και η αγοραστική δύναμη είναι η τρίτη χαμηλότερη».

«Κύριε Μητσοτάκη μείνατε σιωπηλοί και επικαλεστήκατε καταχρηστικά το απόρρητο για να συγκαλύψετε το σκάνδαλο αλλά κάνατε προεκλογική εκστρατεία με τα δελτία της ΕΥΠ» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ισχυροποίηση του κοινωνικού κράτους τονίζοντας ότι για το ΠΑΣΟΚ συνδέεται με ισχυρή ανάπτυξη και μείωση των ανισότήτων. «Ένα κοινωνικό κράτος που δεν αφήνει μετέωρη τη μεσαία τάξη, ένα ψηφιακό κράτος που χειραφετεί τον πολίτη και πολιτικές που δεν εγκαταλείπουν τη νέα γενιά, με υποχρέωση την πράσινη μετάβαση και όχι ένα κερδοσκοπικό παιγχνίδι για λίγους» , είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Η κυβέρνηση υπόσχεται ανάπτυξη, μισθούς και ευημερία, το ερώτημα είναι σε ποιος απευθύνεται όταν επικαλείται μείωση της ανεργίας με ευκαιριακές και κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας, πρόσθεσε.

Δεν θα δεχτούμε ως κανονικότητα οι νέοι μας να εχουν λιγοστές ευκαιρίες και χαμηλούς μισθούς. Είναιι ώρα για ελεύθερεςς συλλογικές διαπραγματεύεις και ισχυρές κλαδικές συμβάσεις, ενώ σύντομα θα κατατεθεί από το ΠΑΣΟΚ πρόταση για αναβάθμιση του ΣΕΠΕ.


Πηγή