Βloomberg: Ο Μητσοτάκης επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις για να αφήσει την ελληνική κρίση στην ιστορία

Δημοσίευμα του Bloomgerg για τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στην τηλεόραση του οικονομικού πρακτορείου, κατά την οποία περιέγραψε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαμηνύει πως επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις στην αρχή της δεύτερης θητείας του, καθώς σκιαγράφησε τα σχέδιά του να «στείλει ένα θετικό μήνυμα στις αγορές», όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα του διεθνούς οικονομικού πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg.

Σημειώνεται σε έστειλε ο 55χρονος πρωθυπουργός έστειλε να σαφές μήνυμα προς τους επενδυτές, δεσμευόμενος να προβεί σε πρόωρη αποπληρωμή των 5,3 δισ. ευρώ (5,8 δισ. δολάρια) για τα επόμενα δύο χρόνια των διμερών δανείων διάσωσης από τις ευρωπαϊκές χώρες, καθώς παρουσίασε τα σχέδιά του για την ανάκτηση της επενδυτικής πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας μέχρι το τέλος του έτους.

Κατά τη σημερινή συνέντευξή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκς εκφράζει την πρόθεση η Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα και συγκεκριμένα δύο χρόνια πριν τα δάνεια διάσωσης του πρώτου μνημονίου, ανέλαβε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Θα είμαστε σε θέση πριν από το τέλος του έτους να αποπληρώσουμε τα δάνεια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας πως αυτό είναι μία δέσμευση προς τους επενδυτές.

«Θέλω να συνεχίσω να κάνω την Ελλάδα έναν πολύ ελκυστικό προορισμό για διεθνείς επενδύσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.


Πηγή