Αλέξης Τσίπρας: Παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος στην ηγεσία

Ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, όπως ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας στις έκτακτες ανακοινώσεις του από το Ζάππειο, δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Ζάππειο έκανε αναδρομή στην πορεία του στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «ήμουν ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός». Μάλιστα, τόνισε ότι για τρεις ημέρες δεν είχε επικοινωνήσει με τους συνεργάτες του και κρατούσε κλειστά τα χαρτιά του, καθώς «πήρα την απόφαση έπειτα από τρεις μέρες από το μαξιλάρι μου».

Χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε μεταξύ άλλων: «Καλείσαι να σταθείς απέναντι στην Ιστορία, απέναντι στον εαυτό σου, έχω πια την εμπειρία να μην τις λαμβάνω εν θερμώ, να αποφασίζω με ψυχραιμία, ξέρω καλά ότι οι αποφάσεις μου έχουν επιπτώσεις και σε άλλους ανθρώπους».

«Δύσκολο πρωτόγνωρο αλλά ακόμη και πιο ελπιδοφόρο και δημιουργικό. Μίλησα για την ανάγκη να συναντηθούμε πάλι με τις αξίες μας, να ανανεώσουμε τολμηρά το δυναμικό μας.

Αυτές οι δύσκολες και γενναίες αποφάσεις αφορούν και εμένα, πρώτο μάλιστα και εμένα. Το ταξίδι που κάναμε μαζί ήταν συναρπαστικό.

Είχα την τύχη και την τιμή για την οποία χρωστάω ευγνωμοσύνη στον λαό και στους συντρόφους μου να είμαι ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός.

Είμαι περήφανος για όσα πετύχαμε, για την έξοδο από τα μνημόνια, για τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας που αποκαταστήσαμε. Όπως θα έλεγε και ο ποιητής, αυτό το έργο θα είναι δικό σας και δικό μας, δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει.

Αυτό το ταξίδι ήταν ένα που άφησε αποτύπωμα στην Ιστορία. Οι μάχες που κερδίσαμε για λογαριασμό της πατρίδας αποτελούν την αναντικατάστατη παρακαταθήκη για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το εκλογικό αποτέλεσμα οφείλει να γίνει η αρχή του νέου κύκλου. Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε έναν νέο κύκλο στον ΣΥΡΙΖΑ. Οφείλουμε όλοι να ανταποκριθούμε σε αυτή την εντολή. Να μην αφήσουμε να χαθεί ούτε μία μέρα.

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι η άμεση προτεραιότητα και αυτό δεν αφορά μόνο το κόμμα μας.

Περισσότερα σε λίγο


Πηγή