Άντονι Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ προσβλέπουν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία με την Ελλάδα

Η ανάρτηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών και η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Η πολύ στενή εταιρική σχέση μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ επιβεβαιώθηκε και στη χθεσινή επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, o οποίος του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη.

Στη διάρκεια της επικοινωνίας ο Άντονι Μπλίνκεν σημείωσε ότι προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας, τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισαν την ανάγκη να διατηρηθεί η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, σε ανάρτησή του στο Twitter, τόνισε πως οι ΗΠΑ προσβλέπουν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία με την Ελλάδα, κρίσιμο σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και στενό φίλο. «Μίλησα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρώ για την πρόσφατη εκλογική του νίκη στην Ελλάδα. Προσβλέπω να συνεχίσουμε τη στενή μας συνεργασία με την Ελλάδα, έναν κρίσιμο σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και στενό φίλο» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Άντονι Μπλίνκεν.

Σε ανακοίνωση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επισημαίνεται πως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε τη στενή εταιρική σχέση των ΗΠΑ με την Ελλάδα και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνέχιση της συνεργασίας μας στην προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο ενόψει της φετινής Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Ο υπουργός ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την υποστήριξη της Ελλάδας στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.


Πηγή