Νέα κυβέρνηση: Ο Γιάννης Οικονόμου αναπληρωτής υπουργός με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό

Νέα κυβέρνηση: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της προηγούμενης τετραετίας, Γιάννης Οικονόμου, αναλαμβάνει τον ρόλο του αναπληρωτή υπουργού με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό.

Μία από τις αλλαγές στη νέα κυβέρνηση, την οποία ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μετά τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν αυτή που αφορά στον Αθλητισμό. Μέχρι πρότινος, αρμόδιος για τον αθλητισμό ήταν υφυπουργός του υπουργείου Παιδείας. Η αρμοδιότητα αυτή περνάει πλέον σε αναπληρωτή υπουργό «αρμόδιο για τον Αθλητισμό», όπως ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου, λοιπόν, αναλαμβάνει αυτό τον ρόλο και γίνεται ο νέος πολιτικός προϊστάμενος στον ελληνικό αθλητισμό. Την προηγούμενη τετραετία, ο Γιάννης Οικονόμου ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ποιος είναι ο Γιάννης Οικονόμου

Ο Γιάννης Οικονόμουγεννήθηκε στην Λαμία τον Σεπτέμβριο του 1973, σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του Γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής.

Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Δημοκρατική Συμμαχία ωστόσο δεν εξελέγη.

Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας στις εκλογές του Ιουλίου 2019 με την Νέα Δημοκρατία. Στον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου του 2021, ορίστηκε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στη συνέχεια ανέλαβε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Ζορμπαλά και έχουν ένα γιο, τον Δημήτρη.


Πηγή