Δημοσκόπηση GPO: Στις 22,8 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και σενάριο για επτακομματική Βουλή

Δημοσκόπηση: Διατηρεί το μεγάλο προβάδισμα που έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις επαναληπτικές εκλογές. Εκτίμηση ψήφου που φέρνει επτά κόμματα στη νέα Βουλή σύμφωνα με την GPO.

Μία ακόμα μεγάλη δημοσκόπηση παρουσιάστηκε λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις επαναληπτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου. Η έρευνα της GPO για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star έδειξε πως η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα που ανέρχεται στις 22,8 μονάδες σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην εκτίμηση ψήφου φαίνεται ότι τα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή θα είναι επτά.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 41,2% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 18,4%. Το ΠΑΣΟΚ ανέρχεται στο 11,1% και το ΚΚΕ στο 7%. Ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 3,8% και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,1% ενώ εκτός Βουλής φαίνεται να μένει το κόμμα «ΝΙΚΗ» με 2,8%, οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» με 2,5% και το ΜέΡΑ 25 με 2,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος σε αυτή τη δημοσκόπηση, ανέρχεται στο 5,6%.

Στην εκτίμηση ψήφου, τα ποσοστά μεταβάλλονται. Η μέση τιμή του εύρους του ποσοστού που θα πάρουν τα κόμματα διαμορφώνεται ως εξής. Η Νέα Δημοκρατία στο 42%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 19%, το ΠΑΣΟΚ στο 11,5%, το ΚΚΕ στο 7%, η Ελληνική Λύση στο 4%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 3,3% και το κόμμα «ΝΙΚΗ» στο 3% με αποτέλεσμα μία Βουλή με επτά κόμματα.

Το ποσοστό των κομμάτων που μένει εκτός Βουλής με αυτά τα δεδομένα, ανέρχεται στο 10,2% και αυτό είναι σημαντικό για την αυτοδυναμία και τις έδρες των κομμάτων που θα καταφέρουν να μπουν στη Βουλή.

Με αυτά τα ποσοστά, οι έδρες θα διαμορφωθούν ως εξής:

  • Νέα Δημοκρατία 162 έδρες
  • ΣΥΡΙΖΑ 55 έδρες
  • ΠΑΣΟΚ 33 έδρες
  • ΚΚΕ 20 έδρες
  • Ελληνική Λύση 12 έδρες
  • Πλεύση Ελευθερίας 9 έδρες
  • ΝΙΚΗ 9 έδρες


Πηγή