ΣΥΡΙΖΑ: Καμπανάκι για την «ανεξέλεγκτη» ΝΔ χτυπάει η Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Τι σημαίνει, ωστόσο, «ανεξέλεγκτος» και «ασύδοτος» Μητσοτάκης; Απάντηση στο ερώτημα επιχειρούν να δώσουν στελέχη της Κουμουνδούρου.

Να προειδοποιήσει τους προοδευτικούς πολίτες για το τι θα σημάνει για τον τόπο μια «ανεξέλεγκτη» και «ασύδοτη» Νέα Δημοκρατία, επιχειρεί η Κουμουνδούρου, που μιλάει για «κρυφό» πρόγραμμα της Δεξιάς, αλλά και για την επιστροφή σε μια «καχεκτική Δημοκρατία».

Κάθε εκλογική μάχη χαρακτηρίζεται από ένα κυρίαρχο πολιτικό δίλημμα. Ή τουλάχιστον, αυτό προσπαθούν να θέσουν οι προς τους πολίτες οι πολιτικοί αρχηγοί. Για τον Αλέξη Τσίπρα, όπως επανειλημμένως έχει τονίσει, το κρίσιμο δίλημμα των εκλογών της 25ης Ιούνη είναι το αν οι πολίτες θα ανάψουν πράσινο φως σε μία ανεξέλεγκτη και ασύδοτη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Και μπορεί ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να το επαναλαμβάνει διαρκώς, όμως ήρθε η ώρα των συνεργατών του να αναφέρουν με λεπτομέρειες στους πολίτες το τι σημαίνει αυτό που περιγράφει ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως επισημαίνουν από την Κουμουνδούρου, μια ανεξέλεγκτη «παντοκρατορία» Μητσοτάκη, σημαίνει εφαρμογή της κρυφής ατζέντας της Δεξιάς στην Υγεία, την Παιδεία, την Εργασία. Σημαίνει, συμπληρώνουν, ιδιωτικοποιήσεις, υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών, συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης και συνολική επιδείνωση της ποιότητας ζωής.

Παράλληλα, εστιάζουν ιδιαίτερα στα όσα έγιναν στην Ροδόπη τις προηγούμενες ημέρες, κάνοντας λόγο για «οργανωμένη αθλιότητα του προπαγανδιστικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας», σχετικά με τη μειονότητα. Με βάση αυτό το συμβάν, αναφέρουν ότι η Πειραιώς δεν αντιλαμβάνεται ούτε τη λειτουργία της δημοκρατίας, ούτε το εθνικό συμφέρον.

Και το στηρίζουν αυτό, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία πως για πρώτη φορά από το 1974:

– Κόμμα εξουσίας κάνει προεκλογικό «παιχνίδι» με τη μουσουλμανική μειονότητα, ρίχνοντας νερό στο μύλο της τουρκικής προπαγάνδας.

– Χρησιμοποιεί την ΕΥΠ ως όργανο κομματικής προπαγάνδας.

– Κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι ενεργεί ενάντια στο εθνικό συμφέρον.

Με δυο λόγια, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα απευθύνουν μια βαρύτατη κατηγορία προς την Πειραιώς, λέγοντας πως η δήθεν «κεντρώα» Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιστρέφει στην εποχή της μεταπολεμικής ΕΡΕ.

Συμπληρώνουν πως η αποκάλυψη του Αλέξη Τσίπρα για το έγγραφο της ΕΥΠ που του εστάλη και κατέγραφε τις δήθεν στενές σχέσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, συμπεριελάμβανε και τον υποψήφιο της ΝΔ Μουσταφά Κατραντζή, τον οποίο και χαρακτήριζε ως «στρατευμένο του Τουρκικού Προξενείου». Όλα τα παραπάνω, ισχυρίζονται ότι καταδεικνύει την υποκρισία Μητσοτάκη.

Οι σκληρές κουβέντες από τα στελέχη της Κουμουνδούρου συνεχίζονται. Όπως υποστηρίζουν, η ανεξέλεγκτη «ηγεμονία» Μητσοτάκη σημαίνει επιστροφή στις σκοτεινές εποχές μίας «καχεκτικής δημοκρατίας». Για αυτό το λόγο υπογραμμίζουν πως το διακύβευμα της κάλπης δεν είναι εάν θα έχουμε κυβέρνηση στις 26 Ιουνίου, όπως θέλει να παρουσιάζει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά εάν θα έχουμε ένα ανεξέλεγκτο και ασύδοτο καθεστώς, χωρίς θεσμικά αντίβαρα και με κατακερματισμένη την αντιπολίτευση.

Ισχυρίζονται, μάλιστα, πως το σύστημα που στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, στοχεύει στην αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Το σχέδιο αυτό επιδιώκει τον κατακερματισμό της αντιπολίτευσης και πριμοδοτεί μία ενδεχόμενη 7κομματική Βουλή, φθάνοντας στο σημείο να υπερπροβάλλουν κομματίδια και πρόσωπα στα όρια της γραφικότητας, τα οποία στο παρελθόν δεν περνούσαν ούτε έξω από Μέσα που στηρίζουν τη ΝΔ.

Ισχυρό αντίβαρο στον Μητσοτάκη, κατά τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, σημαίνει ισχυρή αριστερή κυβερνητική εναλλακτική, σημαίνει ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ.

Τι σημαίνει «ανεξέλεγκτος» Μητσοτάκης

Τι σημαίνει, ωστόσο, «ανεξέλεγκτος» και «ασύδοτος» Μητσοτάκης; Απάντηση στο ερώτημα επιχειρούν να δώσουν στελέχη της Κουμουνδούρου.

Για τους εκπαιδευτικούς σημαίνει «αξιολόγηση» με αμιγώς κομματικά κριτήρια, μακριά από οποιαδήποτε έννοια αξιοκρατίας.

Για τη νέα γενιά σημαίνει συνέχιση της στοχοποίησης για κάθε κακώς κείμενο, συνέχιση των συνθηκών ζούγκλας στην αγορά εργασίας και επιδείνωση των αδιεξόδων τους.

Για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στο ΕΣΥ σημαίνει συνέχιση των υπεράνθρωπων προσπαθειών να κρατήσουν όρθιο το ΕΣΥ χωρίς νέες προσλήψεις και με περαιτέρω μείωση των δαπανών για τη δημόσια Υγεία.

Για τους εργαζόμενους σημαίνει περαιτέρω μείωση των πραγματικών εισοδημάτων τους και συνέχιση της αισχροκέρδειας που κατατρώει το εισόδημα.

Για επαγγελματίες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σημαίνει οριστικό εξοστρακισμό τους από τους ευρωπαϊκούς πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης προς τέρψιν 20 μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που θα μοιραστούν τα 32 δις με πλήρη αδιαφάνεια.

Πηγή