Ο Τσίπρας φωνάζει «παρών» και προετοιμάζει την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ

Αποφασισμένος να μην παρατήσει τη μάχη εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, που δηλώνει «παρών» την επ’ αύριο των εκλογών, έχοντας ήδη στο μυαλό του το τι χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για να επιστρέψει σύντομα σε ρόλο διεκδικητή της εξουσίας.

Το ερώτημα «τι θα κάνει ο Τσίπρας μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου;», τίθεται πολύ συχνά προς τους στενούς του συνεργάτες. Όμως, στην πραγματικότητα, κανένας δεν μπορεί να απαντήσει με σαφήνεια σε αυτή την ερώτηση. Ειδικά την παραμονή μιας ιδιαίτερα κρίσιμης αναμέτρησης.

Και ο λόγος είναι απλός. Κανένας δεν γνωρίζει τις πραγματικές προθέσεις του. Σε πολύ μεγάλο βαθμό, θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της κάλπης, κάτι που σημαίνει ότι οι προοδευτικοί ψηφοφόροι θα κρίνουν και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε, είναι ότι είχε πει δημόσια, πριν από μερικές εβδομάδες, μιλώντας στο Star. Ότι αμέσως μετά το σοκαριστικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, ήταν έτοιμος να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος – κάτι εν τέλει που δεν έκανε και υπό το βάρος της επερχόμενης νέας εκλογικής μάχης.

Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο κομματικός μηχανισμός, δείχνουν να έχουν συνέλθει από το «στραπάτσο». Και αν κρίνουμε από τις δημόσιες τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών, τότε ένα πράγμα μπορούμε να συμπεράνουμε.

Ότι ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει ένα βροντερό «παρών» για την επόμενη μέρα. Το είπε άλλωστε και στα Γιάννενα. «Μαζί θα δώσουμε την εκλογική μάχη, μαζί θα σταθούμε και στις 26 του μήνα για να εμποδίσουμε την κοινωνική λεηλασία», σημείωσε με νόημα.

Η παραπάνω φράση ερμηνεύτηκε από αρκετούς ως μια προαναγγελία της απόφασης του να παραμείνει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και να βάλει το κόμμα και πάλι σε κυβερνητικές «ράγες». Μάλιστα, το συνδύασαν και με τα όσα είπε στο Mega, λίγε ώρες νωρίτερα, όταν και υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ανανεωθεί «χθες, κιόλας» τόσο σε πρόσωπα, όσο και σε πολιτικό λόγο.

Η παραπάνω φράση δείχνει ότι σκέφτεται ήδη το μέλλον της Κουμουνδούρου. Τόσο σε στελεχιακό επίπεδο, όσο και ως προς σε ποια κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί, από την επομένη κιόλας των εκλογών – κάτι που σε καμία περίπτωση δεν σκέφτεται ένας άνθρωπος που ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την ηγεσία.

Ωστόσο, παρατηρώντας προσεκτικότερα τα λεγόμενα του, δεν εξαίρεσε της ανανέωσης του ΣΥΡΙΖΑ τον εαυτό του. Το τι θα πράξει, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας, είναι δεδομένο πως θα το αποφασίσει ο ίδιος. Το μόνο βέβαιο είναι πως το αποτέλεσμα της κάλπης θα βαρύνει σε μεγάλο βαθμό την τελική του επιλογή.


Πηγή