Αλέξης Τσίπρας: Η συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Star

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Η προεκλογική περίοδος είναι, ξανά, σε εξέλιξη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έδωσε χθες το μήνυμα για τη νέα στρατηγική του κόμματος ενόψει των δεύτερων εκλογών στις 25 Ιουνίου, παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Star και αναφέρθηκε στην εκλογική μάχη και τις προσδοκίες του κόμματος για τις 25 Ιουνίου.

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα:

Πρώτα από όλα ήταν ένα σοκ. Στο τι έφταιξε, δεν ψάχνουμε αιτίες στους πολίτες, στον ελληνικό λαό και τους αντιπάλους μας. Οι αντίπαλοί μας έκαναν τη δουλειά τους. Ψάχνουμε τις αιτίες σε εμάς. Στο πως εκπέμψαμε το μήνυμά μας. Το πολιτικό σύστημα δεν ήταν ώριμο να δεχθεί αυτή την αλλαγή. Μιλούσαμε για την ανάγκη συνεργασιών και δεν βρίσκαμε ανταπόκριση από κανέναν άλλον.

Δεν μετανιώνουμε, γιατί ήταν όραμα και διαχρονικό αίτημα της Αριστεράς η απλή αναλογική. Θέλαμε ένα πολιτικό σύστημα χωρίς τοξικότητα. Με κυβερνήσεις συνεργασίας, με προγραμματικές συγκλίσεις. Την ανωριμότητα του πολιτικού συστήματος, ακολούθησε και η πλειοψηφία των πολιτών. Φαίνεται ότι επιθυμεί κυβερνήσεις αυτοδυναμίας και όχι συνεργασίας.

Δεν είναι θέμα αφηγήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που έχει εναλλακτικό σχέδιο και πρόγραμμα εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία. Καταθέσαμε την πρότασή μας, για το τι πρέπει να γίνει την επόμενη ημέρα στην Υγεία, στην Ακριβεία, στην οικονομία, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους πλειστηριασμούς. Είδαμε ότι η στάση των άλλων προοδευτικών κομμάτων ήταν εχθρική απέναντι στην κυβέρνηση συνεργασίας.


Πηγή