Σκέρτσος: Οι πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο παραμένουν ένα ανοιχτό ζήτημα

«Όλες οι άλλες ερμηνείες είναι εκ του πονηρού και δεν απηχούν την πραγματικότητα», τόνισε ο Άκης Σκέρτσος με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Δημοκρατία.

Απάντηση στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Δημοκρατία δίνει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

Όπως τόνισε ο υπουργός, «η θέση της Κυβέρνησης για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο είναι καθαρή και εκφράστηκε στην τελευταία συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Καγκελάριο Scholz. Παραμένει ένα ανοιχτό ζήτημα, ειδικά το κατοχικό δάνειο, και προσβλέπουμε σε συζήτηση και επίλυση με την Γερμανική κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις νομικές εκκρεμότητες. Το ότι δεν έχουμε βρει λύση δεν σκιάζει τις ελληνογερμανικές σχέσεις και προοπτικές».

Σημείωσε, δε, ότι «όλες οι άλλες ερμηνείες είναι εκ του πονηρού και δεν απηχούν την πραγματικότητα».

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Δημοκρατία

Η εφημερίδα επικαλέστηκε τη συνέντευξη του υπουργού στον Σωτήρη Πολύζο (TRT), όπου ο ίδιος δήλωσε πως η υπόθεση των αποζημιώσεων αφορά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. «Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν να αντιμετωπίσουν μείζονες προκλήσεις. Αν αναλωνόμαστε σε ζητήματα που αφορούν το παρελθόν, χάνουμε τη μάχη με το μέλλον».

Η δήλωση αυτή οδήγησε την εφημερίδα Δημοκρατία να βάλει τίτλο «Ξεχάστε τις γερμανικές αποζημιώσεις», ενώ σημειώνει ότι ο Μητσοτάκης θα πρέπει να τον αποπέμψει.


Πηγή