Η θεωρία των «συγκοινωνούντων δοχείων»: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι ηθελημένα το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να μετατοπίσει την πολιτική συζήτηση γύρω από την Ακροδεξιά.

Ως «μέγα χορηγό» της ακροδεξιάς χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση, με την Κουμουνδούρου να υποστηρίζει ότι το Μέγαρο Μαξίμου εσκεμμένα προβάλλει τον δήθεν αντισυστημικό χαρακτήρα του κόμματος Κασιδιάρη.

Παράλληλα, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κυριαρχεί η πεποίθηση πως η Νέα Δημοκρατία πιστεύει πως θα μπορέσει να επαναφέρει στις δεύτερες εκλογές τους ψηφοφόρους που θα «ξεθυμάνουν» στις πρώτες εκλογές, σε μια λογική «συγκοινωνούντων δοχείων» μεταξύ Δεξιάς και ακροδεξιάς.

«Αντί να νομοθετήσει όπως του είπε ο ΣΥΡΙΖΑ, οδηγούμαστε σήμερα σε μια τρομακτική θεσμική ακροβασία. Κάνει την ακροδεξιά κεντρικό θέμα της πολιτικής συζήτησης», σημείωσε, χθες, από την Κεφαλονιά, ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως προκύπτει από την παραπάνω τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι ηθελημένα το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να μετατοπίσει την πολιτική συζήτηση γύρω από την Ακροδεξιά. Και αυτό γιατί θεωρούν πως η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να αλλάξει την πολιτική ατζέντα από τα θεμελιώδη λαϊκά προβλήματα.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, η Πειραιώς θέλει στην πραγματικότητα να ελέγξει την ψήφο των πολιτών που νιώθουν απογοητευμένοι από το πολιτικό σύστημα. Δηλαδή να επιλέξουν ένα κόμμα το οποίο θα μοιάζει με «εχθρό» του συστήματος, αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί σάρκα από τη σάρκα του. Είτε είναι εκείνο του καταδικασμένου χρυσαυγίτη, είτε κάποιο άλλο ακροδεξιό μόρφωμα, αν εν τέλει απαγορευτεί η συμμετοχή του στις εκλογές.

Υποστηρίζουν, επίσης, ότι το Μαξίμου πιστεύει πως αυτοί οι πολίτες -που προέρχονται από τη δεξιά, αλλά δεν έχουν ιδεολογική σχέση με την ακροδεξιά και απλά θέλουν να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους προς την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη- θα «επαναπατριστούν» στη Νέα Δημοκρατία στις δεύτερες κάλπες, όταν θα κρίνεται η κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει την επιθετική ρητορική έναντι της κυβέρνησης για αυτό το θέμα, επαναλαμβάνοντας διαρκώς προς τους πολίτες ότι η μοναδική ψήφος που όντως θα πονέσει το σύστημα, θα είναι εκείνη που θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή