Οικονόμου κατά Τζανερίκου: Δεν υπήρξε παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, διέψευσε τη δήλωση του Χρήστου Τζανερίκου, για παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης με αντάλλαγμα αξιοποίησή του σε Αρχές.

Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, και πρόεδρος του Α1 Τμήματος, Χρήστος Τζανερίκος, άναψε φωτιές με δήλωσή του στην ιστοσελίδα iEidiseis, σύμφωνα με την οποία κυβερνητικός παράγοντας προσπάθησε να τον επηρεάσει έτσι ώστε να αποκλείσει από τις εκλογές το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

«Μετά τις δηλώσεις συνταγματολόγων, που χαρακτήρισαν αντιθεσμική τη δήλωσή μου και δεν παραιτήθηκα αμέσως, όπως είπαν, ενώ άσκησα κριτική στη διάταξη του νόμου για τον Κασιδιάρη, να μας πούνε οι συνταγματολόγοι πόσο θεσμικές είναι οι παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων, που ζήτησαν να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Έλληνες, υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου, να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές», είπε μεταξύ άλλων.

Λίγη ώρα μετά από αυτή τη δήλωση, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προέβη σε κατηγορηματική διάψευση. «Η επιλογή της κυβέρνησης να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα, να υψωθεί δημοκρατικό ανάχωμα απέναντι στην εγκληματική οργάνωση είναι βαθιά αξιακή και την οποία δεν παζαρεύει με κανένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Πηγή