Γεννηματά για Λοΐζου: Ήταν γνωστό ποια ήταν, δεν το γνώριζε ο Τσίπρας;

Στην παραίτηση της Μυρσίνης Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποκάλυψη ότι εισέπραττε για 5,5 χρόνια τη σύνταξη της μητέρας της αναφέρθηκε η Φώφη Γεννηματά επισημαίνοντας ότι «από την από είχαμε ανατριχιάσει από τις προκλητικές δηλώσεις της για τα επεισόδια. Δεν γνώριζε ο Τσίπρας ποια έβαζε; Ήταν γνωστό ποια ήταν η γυναίκα αυτή από πριν».

Σχολιάζοντας την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να πάρει στελέχη από το ΚΙΝΑΛ, η επικεφαλής του είπε «ότι δεν με ανησυχεί η προσπάθεια, γιατί δεν έχει αποτέλεσμα. Έχουμε συσπείρωση και βλέπουμε ένα προοδευτικό ρεύμα σε ολόκληρη την χώρα. Υπάρχει ένας πολιτικός-ιδεολογικός αχταρμάς στην κυβέρνηση. Δεν φοβάμαι διαρροές. Για κάθε ένα που χάνεται, άλλοι 1000 έρχονται. Το ζω και το βλέπω»

Η κυρία Γεννηματά επισήμανε, στη συνέντευξή της στο OPEN ότι «το μνημόνιο δεν έχει φύγει. Με τον πιο σκληρό τρόπο συνειδητοποιήσαμε ότι η επιτροπεία είναι εδώ, πιο ισχυρή από ποτέ. Οι πολίτες χάνουν την α΄κατοικία τους από πλειστηριασμούς».

Παραδέχθηκε, επίσης, ότι «πράγματι το ΠΑΣΟΚ έκοψε συντάξεις, η χώρα είχε ένα τεράστιο χρέος. Γι’ αυτό έπρεπε να γίνει μια τεράστια δημοσιονομική πολιτική. Δεν γινόταν αλλιώς. Με αυτό το τεράστιο έλλειμμα, μπήκαμε στο μνημόνιο. Το 2015 ήμασταν ένα βήμα πριν βγούμε,αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξαναέβαλε το ασφαλιστικό και το θέμα των συντάξεων».

Όσον αφορά για το αν βλέπει σύντομα εκλογές η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απάντησε «ότι ο Τσίπρας δεν θέλει να κουνηθεί από την καρέκλα του. Χθες έπρεπε να είχαν γίνει εκλογές. Τίποτα δεν τους βγαίνει. Να ορίσουν τώρα ημερομηνία εκλογών. Θέλω το καλύτερο δυνατό απότέλεσμα στις εκλόγές»