Ο Τσίπρας θέλει να αναδείξει τις ιδεολογικές διαφορές ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Την ιδεολογική «άβυσσο» που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκης, οι οποίες και γίνονται εμφανείς στην εφαρμοζόμενη πολιτική, θέλει να αναδείξει ο Αλέξης Τσίπρας, στον δρόμο προς τις εκλογές.

Από την πρώτη στιγμή που συνέβη το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έσπευσαν να ρίξουν όλες τις ευθύνες σε έναν και μόνο άνθρωπο, προκειμένου να αποποιηθούν των δικών τους ευθυνών.

Τον σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας. Στη συνέχεια, επιχείρησαν να προσδώσουν και ιδεολογικό «μανδύα», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει με στόμφο ότι «θα συγκρουστεί με το χθες», το δήθεν «βαθύ κράτος» και τις στρεβλώσεις στον δημόσιο τομέα.

Βέβαια, σε αυτές τις μεγαλοστομίες -όπως ο ΣΥΡΙΖΑ τις χαρακτηρίζει- δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για το ποιος δημιούργησε όλα τα παραπάνω στον κρατικό μηχανισμό. Ποιος, δηλαδή, χρησιμοποιούσε το κράτος ως «λάφυρο», διαχρονικά, εδώ και σχεδόν 70 χρόνια.

«Ήταν η Νέα Δημοκρατία και οι πολιτικοί της πρόγονοι που κυβέρνησαν τη χώρα για σχεδόν μισό αιώνα. Συγκεκριμένες πολιτικές -και όχι μόνο- οικογένειες», είπε στο Newwbomb.gr, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, φωτογραφίζοντας τις οικογένειες Μητσοτάκη και Καραμανλή.

Το θέμα, πάντως, είναι πως ο πρωθυπουργός μετέφερε τη συζήτηση σε ένα πεδίο που ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί του. Και αυτό είναι οι ιδεολογικές διαφορές των δύο κόμματων. Μάλιστα, μιλάνε για μια σύγκρουση που δεν αφορά μόνο το πεδίο των ιδεών, αλλά της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Η υποβάθμιση του ΟΣΕ και των σιδηρόδρομων, είναι αποτέλεσμα των «νεοφιλελεύθερων εμμονών» του πρωθυπουργού, λέει η Κουμουνδούρου. Στόχος είναι μόνο το κέρδος του ιδιώτη και όχι η ασφάλεια και η συντήρηση των υποδομών, που αντιμετωπίζονται ως «κόστος».

Η προσπάθεια πλήρους ιδιωτικοποίησης της Παιδείας, της Υγείας, ακόμα και του νερού -όπως φάνηκε από το πρόσφατο νομοσχέδιο Σκρέκα- είναι η προσπάθεια Μητσοτάκη να διαλύσει κάθε δημόσια υποδομή που προσφέρεται προς τους πολίτες και να το καταστήσει πεδίο για την κερδοφορία συγκεκριμένων συμφερόντων.

«Με δραματικό τρόπο διαπιστώνουμε ότι αυτή η λογική της δημιουργίας κέρδους μέσω της ιδιωτικοποίησης όλων των υπηρεσιών είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια των πολιτών» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τα συνδικάτα της ΕΥΔΑΠ.

Θύμισε, μάλιστα, το παράδειγμα του ΟΣΕ, που από 1.200 μόνιμους εργαζόμενους το 2019, σήμερα έχει 700, καθώς, όπως είπε, στόχος της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών στο δίκτυο.

«Ο ιδιώτης θέλει λιγότερο κόστος, άρα λιγότερους εργαζόμενους και χαμηλότερους μισθούς. Ο πολίτης πληρώνει πιο ακριβά και έχει λιγότερη ασφάλεια» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι το ίδιο γίνεται και με το νερό. «Το νερό θα είναι πιο ακριβό, οι λογαριασμοί πιο υψηλοί, αλλά τα στάνταρ ασφάλειας χαμηλά».

Η ανάδειξη των ιδεολογικών διαφορών των δύο κομμάτων, είναι μια στρατηγική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα.


Πηγή