ΣΥΡΙΖΑ: Χτυπάει Καραμανλή, στοχεύει τον Μητσοτάκη

Η ανάδειξη των ευθυνών Καραμανλή, έχουν ως στόχο το να φέρουν σε δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τις κατευθύνσεις του οποίου εφάρμοσε ο σερραίος πολιτικός.

Στον τέως υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, επιτίθεται με σφοδρότητα ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία εικοσιτετράωρα, χαρακτηρίζοντας «πρόκληση» τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, στις ερχόμενες εκλογές. Πάντως, η ανάδειξη των ευθυνών Καραμανλή, έχουν ως στόχο το να φέρουν σε δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τις κατευθύνσεις του οποίου εφάρμοσε ο σερραίος πολιτικός.

Την άμεση εμφάνιση του Κώστα Καραμανλή στη Βουλή, έτσι ώστε να δώσει απαντήσεις για το πολύνεκρο δυστύχημα, όπως φυσικά και η υπόλοιπη ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών που είναι ακόμα στη θέση της, ζητάει μετ’ επιτάσεως η Κουμουνδούρου. Ο λόγος είναι απλός. Η τραγωδία των Τεμπών σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά από τη στιγμή που ο πρώην υπουργός χλεύαζε στο Κοινοβούλιο όσους έθεταν ζήτημα ασφαλείας για τους σιδηροδρόμους.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύουν ακράδαντα πως μετά τα Τέμπη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί αγωνιωδώς να αποκρύψει την αλήθεια και τις ευθύνες της. Μάλιστα, αναφέρουν ότι Κώστας Καραμανλής κρύβεται. Και πως εκείνος που τον κρύβει, δεν είναι άλλος, παρά ο πρωθυπουργός, που επιχειρεί να μείνει εκτός του κάδρου της τραγωδίας.

Μπορεί, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ να χτυπάει τον πρώην υπουργό, όμως ο βασικός στόχος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τη δική του πολιτική εφάρμοζε ο Καραμανλής. Το λεγόμενο «επιτελικό κράτος» λάμβανε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις. Τη δική του σφραγίδα, λένε, πως φέρει η επιχείρηση απαξίωσης του ΟΣΕ, εκείνος είναι που θα πρέπει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό και στη Βουλή.

Και αυτό θα πράξει ο Αλέξης Τσίπρας, σε δεύτερο χρόνο. Θα ζητήσει εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό για τα όσα συνέβησαν, ενώ θα του ζητήσει να έρθει στην εθνική αντιπροσωπεία ως απολογούμενος για το πολύνεκρο δυστύχημα, αλλά και για την άρνηση του να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί.

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοιμάζεται να αμφισβητήσει το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου, παρουσιάζοντας τη δική του πρόταση, ίσως και μέσα στην εβδομάδα.

Πηγή