Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για το «damage control» της κυβέρνησης

ΣΥΡΙΖΑ: Εδώ και ημέρες, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωρίζει ότι γίνονται δημοσκοπήσεις για λογαριασμό του Μαξίμου.

Την έντονη αντίδραση της Κουμουνδούρου προκαλεί η δημοσίευση δημοσκόπησης στην παρούσα χρονική συγκυρία, καθώς θεωρούν ότι αυτή η κίνηση έχει ως στόχο τη δημιουργία φιλικού κλίματος προς την κυβέρνηση, την ώρα που οι οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών δεν έχουν καλά, καλά κηδεύσει τους δικούς τους.

Εδώ και ημέρες, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωρίζει ότι γίνονται δημοσκοπήσεις για λογαριασμό του Μαξίμου. Όμως, δεν πίστευαν ότι δέκα μόλις ημέρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα, θα υπήρχε μέτρηση κοινής γνώμης που θα δημοσιεύονταν και μάλιστα σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι την έρευνα την πραγματοποίησε η εταιρία MARC, την οποία η Κουμουνδούρου χαρακτηρίζει ως «δημοσκοπική του Μαξίμου», η οποία μάλιστα ελέγχεται από την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, για την παραλαβή εικονικών φορολογικών στοιχείων από την εταιρεία “ΚΥΡΑ ΑΕ” , μεγαλώνει την οργή του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτός του ότι μιλάει ανοιχτά για «χείρα βοηθείας» προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την δημοσίευση της, καθώς υπάρχουν ακόμα οικογένειες που δεν έχουν εντοπίσει τους δικούς τους, ενώ άλλες, τελούσαν χθες τις κηδείες των αγαπημένων τους.

«Πριν ακόμη προλάβουν οι οικογένειες να αποχαιρετήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, η γνωστή δημοσκοπική εταιρεία με τα εικονικά τιμολόγια χωματουργικών εργασιών, σπεύδει να κάνει damage control για τον Μητσοτάκη. Ντρέπεται και η ντροπή…», έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Τα σχόλιο του υπεύθυνου στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, αντικατοπτρίζει απόλυτα τα όσα σχολίαζαν οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Τα ίδια πρόσωπα, δεν θέλησαν καν να σχολιάσουν την ουσία της έρευνας, που δείχνει πτώση των ποσοστών της κυβέρνησης.

Άλλωστε και εκείνοι έχουν πλήρη εικόνα της «δημοσκοπικής καθίζησης» του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία καταγράφεται σε όλες τις υπόλοιπες μετρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί αυτές τις ημέρες. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απώλειες τις Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτή που παρουσίασε η MARC.

Ωστόσο, ούτε αυτό ήθελαν να συζητήσουν τα πρόσωπα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με τα οποία συνομίλησε το Newsbomb.gr, αφού όπως λένε, αυτό που έχει σημασία είναι ο σεβασμός των ανθρώπων που θρηνούν και όχι η δημοσκοπική μείωση της διαφοράς από το κυβερνών κόμμα.


Πηγή