Παύλος Πολάκης: Το Εκτελεστικό Γραφείο κρίνει σήμερα την τύχη του

Σήμερα Τρίτη, 28/2, σε συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα, κρίνεται η τύχη του Παύλου Πολάκη. Θα παραπεμφθεί για διαγραφή ή θα παραγκωνιστεί μονάχα για την εκλογική μάχη;

Σήμερα, στις 17.00, στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να γραφτεί η τελευταία πράξη της σχέσης της Κουμουνδούρου και του Χανιώτη βουλευτή, που με τις πράξεις του τις τελευταίες δέκα ημέρες «έθεσε εαυτόν εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ».

Με τον τρόπο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας, θέλει να στείλει μήνυμα πως οι προσωπικές φιλοδοξίες δεν μπορούν να μπαίνουν πάνω από το συλλογικό υποκείμενο, δηλαδή τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ και την ανάγκη να «απεγκλωβιστεί» η χώρα από τον «βραχνά» της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα ζητήσει από το μικρό καθοδηγητικό όργανο του κόμματος το να στείλει στο πειθαρχικό τον Πολάκη και από τα μέλη του πειθαρχικού, το «κεφάλι» του «αψύ» Σφακιανού, που ως τώρα δεν έχει αποσαφηνίσει αν θα παραστεί για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Το πρόβλημα του Παύλου Πολάκη, είναι πως ενώ έχει μεγάλο έρεισμα σε μερίδα της βάσης του κόμματος, έχει ξεμείνει παντελώς από συμμάχους σε επίπεδο στελεχών. Ακόμα και η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, που πολλές φορές στο παρελθόν είχε λειτουργήσει ως «κυματοθραύστης» στις εσωκομματικές «βεντέτες» του, φαίνεται πω έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Το μεγάλο, όμως, γεγονός σε όλη αυτή την υπόθεση, έχει να κάνει με την άκαμπτη στάση του Αλέξη Τσίπρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έδωσε μια δημόσια ευκαιρία στον Πολάκη να επανορθώσει για τον εκβιασμό που επιχείρησε στην ιστορία των ψηφοδελτίων του νομού Χανίων.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβε πως το «πρόβλημα Πολάκη» θα συνέχιζε να του προκαλεί προβλήματα στον δρόμο προς τις κάλπες. Έτσι, αποφάσισε να κόψει τον «Γόρδιο Δεσμό», με προσωπική παρέμβαση, ξεκαθαρίζοντας πως ο Χανιώτης βουλευτής όχι μόνο δεν θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια, αλλά θα τεθεί και εκτός κόμματος.

Το ηχηρό μήνυμα Τσίπρα, φαίνεται πως δεν αφορά μόνο τον Πολάκη, αλλά και άλλα στελέχη, που κατά περιόδους επιδεικνύουν συμπεριφορά παλαιοκομματικού «κομματάρχη», προτάσσοντας το «εγώ» τους, πάνω από τον συλλογικό στόχο.

Νέα ανάρτηση Πολάκη

Με νέα ανάρτησή του επέστρεψε ο Παύλος Πολάκης τα ξημερώματα της Τρίτης (28/2), στην οποία υποστηρίζει την αρχική του τοποθέτηση. Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός πως εντός της ημέρας δρομολογείται η διαγραφή του από το κόμμα του, επιμένει και… δικαιώνει την αρχική του τοποθέτηση, σχολιάζοντας τα χθεσινά ρεπορτάζ των καναλιών.

«Τα αφιερώματα των Alpha και MEGA σε μένα απόψε ήταν ο ορισμός της σάπιας ενημέρωσης και η καλύτερη απόδειξη της ορθότητας αυτών που έγραψα προχθές για τους μεγαλοδημοσιογράφους της διαπλοκής! Ό,τι και να κάνετε… ΣΑΣ ΕΧΩ, ΔΕΝ ΜΕ ΕΧΕΤΕ και θα σας το δείχνω. Πετσοταϊσμένα και Πετσοταϊσμένοι»

Πηγή