Νέα Δημοκρατία: Τσίπρας, Πολάκης και Παππάς είναι ένα πρόσωπο

Οι περιπτώσεις του Νίκου Παππά και του Παύλου Πολάκη λειτουργούν ως βούτυρο στο ψωμί της ΝΔ που περνάει πλέον στην αντεπίθεση και φέρνει σε δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι βασική ευθύνη τόσο για το Νίκο Παππά, όσο και για τον Παύλο Πολάκη φέρει ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος επέτρεψε στους πρώην υπουργούς του να εκθρέψουν τέτοιες συμπεριφορές και τέτοιο πολιτικό ήθος.

Όπως χαρακτηριστικά λένε στελέχη της κυβέρνησης «Τσίπρας, Πολάκης και Παππάς είναι το ίδιο πρόσωπο, δεν είναι κάτι διαφορετικό και γι’ αυτό ο Αλέξης Τσίπρας δυσκολεύεται να τους αδειάσει…». Ξεκινώντας από την πλήρη και απόλυτη κάλυψη που παρείχε ο κ. Τσίπρας στον στενότερο συνεργάτη του Ν. Παππά, παρά την ομόφωνη καταδίκη του από το ειδικό δικαστήριο αναφέρουν ότι «ο κ. Παππάς κρατάει δυνατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ» και αφήνουν να εννοηθεί ότι η δράση του την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε πλήρη γνώση αν όχι υπό τον συντονισμό του Αλέξη Τσίπρα.

Το ίδιο ακριβώς πιστεύουν και για την σχέση του Αλ. Τσίπρα με τον Π.Πολάκη, αφού όπως λένε εδώ και χρόνια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι μόνο τον καλύπτει, αλλά πολλές φορές ενισχύει την αήθη συμπεριφορά του Χανιώτη πολιτικού. «Ακόμα κι αν αναγκαστεί να τον διαγράψει, θα το κάνει με βαριά καρδιά» εκτιμούν στελέχη της ΝΔ που πιστεύουν ότι η σημερινή δυσφορία του κόμματος είναι επίπλαστη. Ειδικά τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο «Πολάκης» χρησιμοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως «πολιτικό μπουλντόγκ» και στα υπόγεια του Μαξίμου έτριβαν τα χέρια τους σε κάθε του δημόσια εμφάνιση, σημειώνουν πηγές της κυβέρνησης και προσθέτουν:

«Όλοι χειροκροτούσαν τις παρεμβάσεις που έκανε το πουλέν του Προέδρου για τα βοθροκάναλα και τους δημοσιογράφους που θα έχωνε τρία και τέσσερα μέτρα κάτω από τη γη». Τώρα λοιπόν , ο αψύς κρητικός, που έπιναν όλοι νερό στο όνομά του, ξαφνικά κάνει κακό στην εικόνα του κόμματος και ο πρόεδρος Αλέξης είναι αναγκασμένος να απολογείται για τα λεγόμενα και τα πεπραγμένα του, τόσο στα όργανα του κόμματος, όσο και στις δημόσιες συνεντεύξεις του.

Σημειώνουν τέλος ότι υπεύθυνος για αυτές τις συμπεριφορές είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη έχοντας εκθρέψει στο εσωτερικό του κόμματός του τέτοιες συμπεριφορές. “Χρειάζονται πραγματικές τομές για να ξεριζωθεί ο «πολακισμός» από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν αρκεί απλά να τίθεται εκτός ψηφοδελτίων», σημείωσε χθες με νόημα ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος σε ανάρτησή του για την «προκήρυξη» Πολάκη και τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε. Ο κ. Σκέρτσος δεν παρέλειψε μάλιστα να αφήσει αιχμές και σε βάρος της οργάνωσης «δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα» για το ότι δεν έχει πάρει θέση για τις ευθείες απειλές του πρώην υπουργού σε βάρος 15 Ελλήνων δημοσιογράφων…

Αρκετά κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν στο Newsbomb.gr: «Θεωρούμε αυτονόητο ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο ομόφωνα καταδικασμένος, Νίκος Παππάς. Περιμένουμε επίσημη ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι διαρροές. Μέχρι σήμερα, ας μην ξεχνάμε ότι ο κύριος Τσίπρας κάλυπτε απόλυτα και τον κύριο Πολάκη, ήταν το άλλο πρόσωπο του, έλεγε με πιο βαριές εκφράσεις αυτά που έλεγε με επίσημο τρόπο ο κύριος Τσίπρας».

Αργά το βράδυ της Κυριακής η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του αναφέρει διάφορα διαδικαστικά και επικοινωνιακά, σχετικά με τη ζημιά που υφίσταται, δεν βρίσκει όμως να πει ούτε μία κουβέντα για τις προγραφές και για την ουσία όσων απαράδεκτων είπε ο κ.Πολάκης.

Οι επιθέσεις κατά της δικαιοσύνης άλλωστε δεν ήταν κάποια παρέκκλιση του κ. Πολάκη, αλλά η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ομόφωνη απόφαση για τον κ. Παππά. Καταφανώς οι επιθέσεις κατά της δικαιοσύνης και κατά δημοσιογράφων είναι η επίσημη γραμμή του κ. Τσίπρα, την οποία ο κ. Πολάκης εκφράζει με πολύ πιο χοντροκομμένο τρόπο.

Πραγματική καταδίκη των απόψεων του κ. Πολάκη δεν αποτελεί μόνο η αυτονόητη διαγραφή του, αλλά και η ανοικτή καταγγελία των απόψεων που εξέφρασε.

Απαιτούμε εκτός από την διαγραφή του κυρίου Πολάκη, την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ του καταδικασμένου για παράβαση καθήκοντος κ.Παππά. Μόνο η διαγραφή του κ. Πολάκη δεν αρκεί».


Πηγή