Στο στόχαστρο της ΝΔ το δίδυμο Τσίπρα και Παππά – Θεσμική εκτροπή βλέπουν στο Μαξίμου

Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου δίνει χώρο στη ΝΔ να περάσει στην αντεπίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να βάλει στο κάδρο όχι μόνο το Νίκο Παππά, αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα

Από τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου γίνεται σαφή σύνδεση των δύο ανδρών και στην κυβέρνηση δεν στέκονται τόσο στην απόφαση του Δικαστηρίου, αλλά περισσότερο στην ζέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να καλύψει πλήρως τον πρώην υπουργό του και να τον συμπεριλάβει εκ νέου στα ψηφοδέλτια των επικείμενων εθνικών εκλογών. Επί της ουσίας η ΝΔ περνάει στην αντεπίθεση και εξαπολύει σφοδρή επίθεση προσωπικά στον κ. Τσίπρα για την απόφασή του να μην «αδειάσει» τον στενό συνεργάτη και πρώην υπουργό του.

«Ο κ. Τσίπρας, εξαιτίας του πανικού που τον έχει καταλάβει μετά την ομόφωνη καταδίκη του κ. Παππά, του παλαιότερου και στενότερου συνεργάτη του, λέει πράγματα παράλογα, ασυνάρτητα και θεσμικά επικίνδυνα», τονίζει στη δήλωσή του ο Γ. Οικονόμου. «Ο κ. Παππάς δικάστηκε και καταδικάστηκε ομόφωνα από τους φυσικούς του δικαστές στο Ειδικό Δικαστήριο, στο οποίο είχε παραπεμφθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη κι όχι από τη Βουλή, όπως ακριβώς προβλέπεται στο Σύνταγμα και στην κείμενη νομοθεσία», υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επισημαίνει: «Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι για να κρατάει τον κ. Παππά στον ΣΥΡΙΖΑ και τα ψηφοδέλτια του, ο κ. Παππάς “κρατάει” δυνατά τον κ. Τσίπρα. Το ερώτημα που απομένει να απαντηθεί είναι με τι, αλλά θα το μάθουμε κι αυτό».

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη της κυβέρνησης δεν είναι δυνατόν ο κ. Τσίπρας να ζητά για ψύλλου πήδημα καρατομήσεις και αποκεφαλισμούς στελεχών της ΝΔ πριν ακόμα φτάσουν οι υποθέσεις στην δικαιοσύνη και ο ίδιος να συμπεριλαμβάνει στα ψηφοδέλτιά του ένα καταδικασμένο με δύο χρόνια φυλάκισης.

Συνάγουν μάλιστα το συμπέρασμα ότι ο κ. Παππάς ξέρει πράγματα και προφανώς «κρατάει» από κάπου τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου δεν υποτιμούν καθόλου την καταδίκη του κ. Παππά και σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο για πλημμέλημα, στην κυβέρνηση επισημαίνουν ότι πρόκειται για παράβαση καθήκοντος και πρόκειται για ομόφωνη απόφαση (13 – 0) των δικαστών.

Μάλιστα στην κυβέρνηση επισημαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδέχεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και επιχειρεί να τις αντικαταστήσει με… λαϊκά δικαστήρια. Ο κ. Οικονόμου σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει τα ακόλουθα:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, μη αποδεχόμενος αυτή τη θεμελιώδη συνταγματική πρόβλεψη, αμφισβητεί το σκληρό πυρήνα του Συντάγματος και του Πολιτεύματος. Όσα λένε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Παππάς θα μπορούσαν να συνοψιστούν στο εξής: δεν υπάρχει νομιμότητα, υπάρχει μόνο σκοπιμότητα∙ οι αποφάσεις είναι καλές και δίκαιες μόνο όταν συμφωνούμε με αυτές, δεν υπάρχουν θεσμοί, μονάχα λαός. Πρόκειται για απόψεις που συνιστούν τον τραμπισμό αλά γκρέκα και παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Το πλέον επικίνδυνο είναι ότι στο τέλος της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύονται απειλές εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον λαό να επιβάλλει δικαιοσύνη στην απονομή της δικαιοσύνης! Αυτή και μόνο η αποστροφή συνιστά εξτρεμισμό χειρίστου είδους και ευθεία βολή εναντίον της Δημοκρατίας μας. Όποιος θέλει να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη, επιδιώκει να γίνει τύραννος».


Πηγή