Άντονι Μπλίνκεν – Νίκος Δένδιας: Live η συνέντευξη Τύπου

Συνάντηση είχαν σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Αμερικανός ομόλογός του Άντονι Μπλίνκεν. Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ανέφεραν τη συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ.

Μετά το θερμό κλίμα στη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν, στο υπουργείο Εξωτερικών, αυτή την ώρα οι δύο υπουργοί προχωρούν σε συνέντευξη Τύπου.

«Δυστυχώς, σήμερα στον 21ο αιώνα γινόμαστε παράδειγμα των μελανών σημείων, όπως η εισβολή στη Ρωσία», τόνισε ο Νίκος Δένδιας.

Η συνάντηση που είχαν νωρίτερα το πρωί Νίκος Δένδιας και Άντονι Μπλίνκεν έγινε σε θερμό κλίμα. Μάλιστα, ο Άντονι Μπλίνκεν αποκάλεσε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, «Νίκο, φίλε μου».

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες πριν τον τέταρτο γύρο του στρατηγικού διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας ο Νίκος Δένδιας καλωσόρισε τον Άντονι Μπλίνκεν στην Αθήνα, επισημαίνοντας ότι από την προηγούμενη συνάντησή τους «βιώσαμε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».

«Το γεγονός ότι ανάμεσα σε όλες αυτές τις εξελίξεις έδειξε ότι η συνεργασία ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ έχει γίνει πιο στενή» τόνισε ο κ. Δένδιας ο οποίος τόνισε ότι «η συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας ενισχύει την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα».


Πηγή