Φίλης σε Κυρίτση: «Εγώ θυμάμαι να υπάρχουν νεκροί από μολότοφ – Είναι η Marfin»

Με κατηγορηματικό τρόπο «άδειασε» ο Νίκος Φίλης τον Γιώργο Κυρίτση, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως κανείς δεν σκοτώθηκε από μολότοφ.

Ο πρώην υπουργός θύμισε την περίπτωση της Marfin όπου υπήρξαν νεκροί από μολότοφ που έριξαν κατά τη διάρκεια διαδήλωση.

«Εγώ θυμάμαι να υπάρχουν νεκροί από μολότοφ. Είναι η Marfin» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης για να προσθέσει: «Μόνο που ξέρω ότι δεν πιάστηκαν ακόμα οι εγκληματίες αυτοί και γνωρίζω ότι οι μόνες καταδίκες που υπήρξαν για τον άδικο χαμό των τριών αν θυμάμαι καλά εργαζομένων, ήταν οι καταδίκες εις βάρος των υπευθύνων της τράπεζας. Που είχαν φτιάξει μια παγίδα, ένα κτίριο – παγίδα για τους εργαζόμενους».

Το πρωί της Τετάρτης (13/03) ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης δήλωσε πως «δεν θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ».

«Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, δε θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίτσης. Ευτυχώς στις συγκρούσεις στο δρόμο, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, πρόσθεσε, δεν υπήρχαν τραγικά περιστατικά. Δήλωσε πάντως ότι στο διάλογο πρέπει να ξαναδούν και το θέμα του βιασμού, αλλά και της εγκληματικής οργάνωσης.


Πηγή