Εύα Καϊλή: Στο δικαστήριο σήμερα η ευρωβουλευτής – Νέο αίτημα αποφυλάκισης

Μπροστά στο προδικαστικό συμβούλιο θα βρεθούν σήμερα και άλλοι δύο πρωταγωνιστές της υπόθεσης, ο Μάριο Παντσέρι και ο Μαρκ Ταραμπέλα. 

Νέα κρίσιμη ακρόαση θα έχει σήμερα η Εύα Καϊλή ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, από το οποίο θα ζητήσει να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Η κυρία Καϊλή επιμένει ότι είναι αθώα για το σκάνδαλο με τις δωροδοκίες Ευρωπαίων αξιωματούχων από το Κατάρ, ενώ καταγγέλλει εδώ και καιρό τις συνθήκες κράτησής της. Στο πλευρό της έσπευσαν χθες 10 ευρωβουλευτές, όλοι ιταλικής υπηκοότητας, όπως σημειώνει η εφημερίδα Le Soir, που αποκάλυψε τη σχετική επιστολή τους προς την πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Η υπηρεσία τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιβεβαίωσε χθες την πληροφορία της βελγικής εφημερίδας Le Soir ότι δέκα Ιταλοί ευρωβουλευτές, που ανήκουν στην ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, έστειλαν επιστολή προς την πρόεδρο του σώματος Ρομπέρτα Μέτσολα, καταγγέλλοντας τις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή στις φυλακές Χάρεν.

Η σημερινή ημέρα είναι έτσι κι αλλιώς πολύ καθοριστική για τις δικαστικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση, καθώς μπροστά στο προδικαστικό συμβούλιο θα βρεθούν και άλλοι δύο πρωταγωνιστές της υπόθεσης. Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής και φερόμενος ως ιθύνων νους του δικτύου Μάριο Παντσέρι και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος συνελήφθη την προηγούμενη Παρασκευή και κρατείται στις φυλακές του Σεν-Ζιλ.


Πηγή