Αποκλειστικές φωτογραφίες από το αεροπλανοφόρο USS GEORGE W. BUSH

Το enikos.gr έφτασε, εν πλω, μία ανάσα από το θηριώδες αεροπλανοφόρο, που έχει δέσει στον Φαληρικό Όρμο.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ενάμισι μίλι από τις ακτές του Φαληρικού Όρμου, στον Πειραιά, βρίσκεται αγκυροβολημένο αρόδου το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS GEORGE W. BUSH, το οποίο έφτασε το μεσημέρι.

Τα μέτρα ασφαλείας στην θαλάσσια περιοχή περιμετρικά του αεροπλανοφόρου είναι δρακόντεια.

Με NAVTEX που εκδόθηκε για λογαριασμό του Λιμενικού Σώματος από τον υδρογραφικό σταθμό του Ηρακλείου για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού, αργά το βράδυ της Πέμπτης, από τις 8.00 το πρωί της Παρασκευής έως και την Τρίτη στις 2.00 το μεσημέρι απαγορεύεται η «κυκλοφορία και αγκυροβολία σκαφών, πλοίων θαλάσσιων μέσων αναψυχής, καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα σε απόσταση χιλίων μέτρων από το στίγμα φ: 37ο 55′ 09,3’’Β, λ: 023ο 39’ 47’’Α, και συγκεκριμένα περιμετρικά του πλοίου το οποίο θα βρίσκεται αγκυροβολημένο στο στίγμα αυτό».

Αυτό πρακτικά περιλαμβάνει μία περιοχή 1,5 μίλια περιμετρικά του αεροπλανοφόρου.

Ήδη, με περιπολίες τόσο από σκάφη του ελληνικού λιμενικού όσο και από συνοδά πλοία της αμερικανικής ακτοφυλακής δεν επιτρέπεται να πλησιάσει κανένα πλωτό μέσο χωρίς να έχει άδεια.

Στις αποκλειστικές φωτογραφίες του enikos.gr, που έφθασε μία ανάσα από το αεροπλανοφόρο, μπορεί εύκολα κάποιος να διαπιστώσει το επιβλητικό του μέγεθος. Μία πλωτή πολιτεία με πάνω από 5.000 άτομα προσωπικό και ιπταμένους, για την υποστήριξη των 85 μαχητικώνF/A-18C Ηοrnet, F/A-18E/F Super Hornet, ηλεκτρονικού Πολέμου EA-18G Growler, ιπτάμενα ραντάρ Ε-2C Hawkeye και ελικόπτεραΗΗ-60H, που βρίσκονται στην πίστα απονήωσης και τους 9 ορόφους αμπάρια.

Ναυπηγήθηκε το 2003, καθελκύστηκε το 2007 και το 2009 παραδόθηκε στο Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό. Έλαβε το όνομα του 41ου Προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου, ο οποίος ήταν πιλότος μαχητικού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Για σήμερα, Σάββατο, έχει προγραμματιστεί η DV-DAY (Distinguished Visitors Day – ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών). Λίγο μετά τις 9.00 το πρωί τόσο ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, όσο και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναμένεται να ξεναγηθούν στο μήκους 333 μέτρων πλοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, το προσεχές χρονικό διάστημα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν συνεκπαιδεύσεις με μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δείτε τις φωτογραφίες

 

Πηγή