Τι συμβαίνει με τις σπουδές του Κυριάκου Βελόπουλου

Οι πανεπιστημιακοί τίτλοι σπουδών του προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκου Βελόπουλου βρέθηκαν στο επίκεντρο νέας αντιπαράθεσης σήμερα, καθώς οι πολιτικοί του αντίπαλοι αμφισβήτησαν τα όσα αναφέρει στο βιογραφικό του.

Όλα ξεκίνησαν όταν το Πανεπιστήμιο Κύπρου εξέδωσε νωρίς το μεσημέρι ανακοίνωση μέσω του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων που αναφέρει τα εξής: «Έχει περιέλθει στην αντίληψή μας (σ.σ. χωρίς να αναφέρεται από ποιους) ότι το μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Κυριάκος Βελόπουλος φέρεται να έχει λάβει το 2013 από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, πτυχίο με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό και το 2016 μεταπτυχιακό τίτλο με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διευκρινίζει ότι ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος ουδέποτε υπήρξε φοιτητής του και βεβαίως δεν έχει πάρει πτυχίο ή/και μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου».

Ο ίδιος ο κ. Βελόπουλος στο βιογραφικό του σημείωμα αναφέρει ότι «μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο Δενδροποτάμου υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και στην ηπειρωτική χώρα. Από τον στρατό απολύθηκε με το βαθμό του Έφεδρου Αξιωματικού.

Στη συνέχεια εγγράφηκε στη Σχολή Δημοσιογραφίας του «Κέντρου Ελευθέρων Φιλοσοφικών Κοινωνικών Σπουδών», παρακολουθώντας μαθήματα ως υπότροφος. Από τη Σχολή αποφοίτησε το 1990 με βαθμό Άριστα.

Το 2013 έλαβε το Πτυχίο του με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία και από το 2017 είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας».

Τι απαντά ο Βελόπουλος

Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» δήλωσε ότι προφανώς και δεν έχει λάβει τίτλο σπουδών από το συμβατικό Πανεπιστήμιο Κύπρου γιατί πολύ απλά έχει τελειώσει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου.

Μάλιστα έκρινε σκόπιμο να ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter και σχετική φωτογραφία του μεταπτυχιακού (με ημερομηνία 31 Ιουλίου 2016) στον τομέα της Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Έλα, για να τελειώνει η πλάκα με τους “χοίρους της παραδημοσιογραφίας”! Να σας πάω σε δίκη; Θα κάνει 6 χρόνια και θα λέτε ότι κυνηγάω τους “δήθεν” δημοσιογράφους ρε ξεφτίλες!».


Πηγή