Κορονοϊός: Κλείνουν όλα τα εμπορικά καταστήματα – Νέα μέτρα από την κυβέρνηση

Κορονοϊός:Σε καραντίνα 14 ημερών θα μπαίνουν οι ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Επίσης η κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας όλων των εμπορικών καταστημάτων από την Τετάρτη. Την ίδια ώρα, η ίδια ξεκαθάρισε πως δεν θα κλείσουν τα φαρμακεία, ωστόσο θα κλείσουν τα εμπορικά καταστήματα.

Παράλληλα, πολύ δύσκολο χαρακτήρισε τον επόμενο μήνα στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος. «Προέχει να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού» πρόσθεσε.

Παράλληλα αποφασίστηκε:

  • η αναστολή της εφαρμογής του μέτρου του δακτυλίου μέχρι το τέλος Απριλίου
  • η αναστολή για δύο εβδομάδες από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ

Επίσης η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε πως: «Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι φήμες για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας» σημειώνοντας παράλληλα, ότι η κυβέρνηση παίρνει σταδιακά τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον κορονοϊό, αλλά και πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κλείσουν σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και πρατήρια υγρών καυσίμων.

Η κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι ο Πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και του ζήτησε οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για προσευχή.

Η κ. Πελώνη σημείωσε ότι στο σημερινό Eurogroup, η Ελλάδα προσέρχεται με αιτήματα και για εξαίρεση των δαπανών της υγείας από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Δείτε την ενημέρωση από την Αριστοτελία Πελώνη

Πηγή