Κοροναϊός: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη υπουργών Παιδείας της ΕΕ

Με πρωτοβουλία Κεραμέως

Άμεσα θα υλοποιηθεί η πρόταση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, για σύσκεψη των υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον κοροναϊό.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου, κατόπιν πρωτοβουλίας της κ. Κεραμέως, ορίστηκε ήδη από την Κροατική Προεδρία της Ένωσης, τηλεδιάσκεψη των υπουργών Παιδείας των κρατών-μελών την Πέμπτη 12/3, προκειμένου να συντονίσουν τις δράσεις τους απέναντι στον κορονοαϊό και τις επιπτώσεις του στην εκπαίδευση, αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις και καλές πρακτικές αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν.

Να σημειωθεί ότι 45 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας. Στους δεκατέσσερις ανήλθε ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (06/03), ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Έντεκα εξ αυτών είναι από την ομάδα που ταξίδεψε στο Ισραήλ και τα τρία είναι επαφές αυτών των ανθρώπων. Όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας, είναι «αναμενόμενη διασπορά της νόσου σε έναν κλειστό χώρο».

Πηγή