Στον Έβρο αντιπροσωπία της ΝΔ: Ποια στελέχη «επιθεώρησαν» τη συνοριακή γραμμή

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκαν την Παρασκευή (06/03) τις Καστανιές Έβρου.

Η αντιπροσωπεία της ΝΔ αποτελούνταν από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Γιώργο Στεργίου, τον γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Έβρου Άκη Παρασκευόπουλο, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και μέλη της ΝΟΔΕ Έβρου.

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκαν κατά μήκος της συνοριακής γραμμής του Έβρου προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την κατάσταση και να βρεθούν στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και κατοίκων της περιοχής.

Το απόγευμα, η αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Έβρου, στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης.

Το Newsbomb.gr στις Καστανιές

Tην ίδια ώρα κινητικότητα σημειώθηκε λίγο πριν τις 13:00 στις Καστανιές από την τουρκική πλευρά του φράχτη. Οι μετανάστες εμφανίστηκαν να μαζεύουν τα πράγματά τους και να αποχωρούν κατευθυνόμενοι προς τον εγγύτερο καταυλισμό.

Νωρίτερα, επεισόδια σημειώθηκαν στις Καστανιές με τις ελληνικές δυνάμεις να δέχονται χημικά κατά την επιθεώρηση του φράκτη στον Έβρο. Την ένταση που προέκυψε το πρωί της Παρασκευής περιγράφει η απεσταλμένη του Newsbomb.gr, Νεφέλη Σκαρλίδου.

Σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Μαυρίδη, δήμαρχο Ορεστιάδας ο οποίος μίλησε στο Newsbomb.gr, τα ξημερώματα κύλησαν όλα ομαλά χωρίς ένταση, ενώ συμπλήρωσε πως οι μετανάστες όπως κάθε μέρα επιχειρούν να περάσουν στα ελληνικά εδάφη από τον νότιο Έβρο και όχι από τις Καστανιές.

Δείτε βίντεο από τις Καστανιές:

Αστυνομικές πηγές μιλώντας στο Newsbomb.gr επιβεβαιώνουν πως οι επιθέσεις των τουρκικών δυνάμεων συντονίζονται από drones.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την ώρα των επιθέσεων εθεάθησαν άτομα να μοιράζουν εργαλεία για να κόψουν οι μετανάστες τους φράχτες.

Επεκτείνουν το φράχτη στον Έβρο

Νέα μέτρα για την αποτροπή απόπειρας νέων εισβολών από τους χιλιάδες μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα μετά την απόφαση Ερντογάν να ανοίξει τις πύλες, ετοιμάζεται να λάβει η κυβέρνηση.

Σε πρώτη φάση φέρεται να έχει ληφθεί η απόφαση να επεκταθεί για περίπου 40χλμ. ο υφιστάμενος φράχτης στον Έβρο, ο οποίος για την ώρα καλύπτει 12,5 χλμ. χερσαίων σημείων πρόσβασης πριν και μετά τις Καστανιές. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Στόχος είναι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής» και του «Ελεύθερου Τύπου», να καλυφθούν αδύναμα σημεία αλλά και να δοθεί ένα επιπλέον σήμα αποτροπής πέραν των όσων διαμηνύουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στελέχη της κυβέρνησης.

Τα νέα χιλιόμετρα του φράχτη σχεδιάζεται να τοποθετηθούν τμηματικά είτε σε περιοχές στις οποίες τα νερά του Έβρου έχουν χαμηλή στάθμη είτε σε περιοχές στις οποίες υπάρχουν τμήματα στεριάς που ευνοούν τη διέλευση.

Ως τέτοιες περιοχές έχουν υποδειχθεί τμήματα σε Ορμένιο, Κήπους, Φέρες, Τυχερό, Σουφλί, Δίκαια, Δίλοφο, Μαράσια, Νέα Βύσια και αλλού.

Ηχηρό μήνυμα από τους Εβρίτες

Ο κοινοτάρχης Φερών Θανάσης Πεμούσης, παρουσίασε στο Newsbomb.gr την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο τα τελευταία 24ωρα.

Ο κ. Πεμούσης σε επικοινωνία που είχε το Newsbomb.gr μαζί του ανέφερε: «Και την Τετάρτη αλλά και σήμερα επικρατεί μια σχετική ηρεμία στο Δέλτα του Έβρου. Σήμερα (5/3) ο καιρός δυσκολεύει τα πράγματα καθώς βρέχει και δεν επιχειρούν να περάσουν το ποτάμι».

Ερωτώμενος σχετικά με την κίνηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να στείλει στα σύνορα κομάντος του τουρκικού στρατού ανέφερε: «Δεν καταλαβαίνω τι επιχειρεί να κάνει ο Ερντογάν με τους κομάντο που στέλνει στον Έβρο, αλλά δεν μας πτοεί τίποτα. Είμαστε εδώ παραμένουμε σε επιφυλακή και φυλάμε τα σύνορα μας».

Οι κάτοικοι των Φερών, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να βρίσκονται εκεί, παρά τις απειλές του Ερντογάν και τους “επίλεκτους” που στέλνει στα σύνορα. Όπως ανέφεραν στο Newsbomb.gr δεν τους τρομάζει ο “σουλτάνος” και ο στρατός του.

Πηγή