Πέτσας: Fake news της Τουρκίας τα περί νεκρού – Έγινε κράτος-διακινητής

Για μία «συντονισμένη και οργανωμένη επίθεση από την Τουρκία» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας για την κατάσταση στον Έβρο.

Ειδικότερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε ότι: «Συντονισμένη και οργανωμένη επίθεση από την Τουρκία αποτελεί η συγκέντρωση μεταναστών στον Έβρο».

Επιπλέον, διέψευσε πληροφορίες για πυρά από Έλληνες στα σύνορα. Παράλληλα, διέψευσε και πάλι τις πληροφορίες που αναφέρονται σε τουρκικά ΜΜΕ για νεκρό στον Έβρο.

«Η Τουρκία κατασκευάζει και διοχετεύει ψευδείς ειδήσεις σε βάρος της χώρας μας. Ακόμα μια τέτοια ψευδή είδηση κατασκεύασε σήμερα με δήθεν τραυματισμούς από ελληνικά πυρά. Το διαψεύδω κατηγορηματικά» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Ενώ πριν από λίγο μιλούσαν για τραυματίες, τώρα μιλάνε για νεκρό, τα fake news δεν έχουν τελειωμό, δεν υπάρχει κανένα περιστατικό με πυρά από τις ελληνικές αρχές» πρόσθεσε.

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για τη φύλαξη των συνόρων και θα συνεχίσει να διεθνοποιεί το θέμα.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα είναι ξεκάθαρο πως η Τουρκία ενθαρρύνει μετανάστες και πρόσφυγες να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας.

Τέλος, μίλησε για «ασύμμετρη απειλή» και τόνισε πως είναι «σαφής η στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης από την ΕΕ».