Τσίπρας κατά Μητσοτάκη για το Μεταναστευτικό: Οδηγήσατε τη χώρα στα πρόθυρα του χάους

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στη διαχείριση του προσφυγικού.

«Σήμερα μιλάμε για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ωστόσο με όσα συμβαίνουν γύρω μας τις τελευταίες μέρες η έννοια της ασφάλειας, στην ευρεία της διάσταση, καθίσταται κρίσιμη και ουσιαστική και το μεγάλο ζητούμενο για τον κάθε πολίτη», είπε ξεκινώντας την ομιλία του.

Στην συνέχεια εγκάλεσε την κυβέρνηση για τις προεκλογικές υποσχέσεις περί επαναφοράς της «τάξης» και της «ασφάλειας», ενώ τελικά η χώρα βρίσκεται στα «πρόθυρα του χάους».

«Με τις ιδεοληπτικές εμμονές σας. Με τον αυταρχισμό και την αλαζονεία σας. Και με την πρωτοφανή διαχειριστική σας ανικανότητα, παράγετε ανασφάλεια και φόβο στον μέσο Έλληνα πολίτη», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπραςκατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει μετατρέψει «τη χώρα σε Φαρ Ουέστ», αναφερόμενος μεταξύ άλλων στα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ και στις συγκρούσεις στα νησιά και αναρωτώμενος ποιος «έχει την ευθύνη για αυτή την εικόνα του εμφύλιου διχασμού;».

«Θα αναλάβει κανείς την ευθύνη για αυτά που γίνονται, έστω ένας από εσάς, είτε η πολιτική είτε η φυσική ηγεσία την ευθύνη για αυτή την αθλιότητα ; Νομίζετε ότι με την βία και τον αυταρχισμό μπορεί να λύσετε προβλήματα;», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως την ευθύνη την έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που με την ανικανότητα και την αλαζονία του, έχει διχάσει τον ελληνικό λαό. Συμπλήρωσε μάλιστα πως έχει και ανικανότητα μετατρέποντας τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σε πεδία εμφύλιας σύρραξης.

Θα παραιτηθεί ο Χρυσοχοΐδης;

Από τα πυρά του Αλέξη Τσίπρα δεν ξέφυγε ούτε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Θα έχει κανείς την ευθιξία να υποβάλει την παραίτησή του; Ο κ. Χρυσοχοΐδης που έχει οδηγήσει τη χώρα σε αυτή τη γενικευμένη εικόνα ανασφάλειας θα έχει την ευθιξία να υποβάλει τη παραίτησή του ή όχι; Γιατί αν όχι, τότε έρχεστε στα λόγια μας. Ότι τη βασική ευθύνη για αυτό το μπάχαλο δεν την έχουν οι υπουργοί αλλά την έχει ένας και μόνον ένας. Ο πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης. Που με την αλαζονεία και την ανικανότητά του να διαχειριστεί το προσφυγικό έχει διχάσει τον ελληνικό λαό. Με την αλαζονεία, την ανικανότητά και την ανευθυνότητα. Πώς να κρυφτεί άλλωστε αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πάρτε πίσω την ΠΝΠ»

Συνεχίζοντας την επίθεση κατά της κυβέρνησης ζήτησε να παρθεί πίσω η ΠΝΠ.

«Νομοθετήσατε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Δεν είχατε καν το θάρρος να αναλάβετε την πολιτική ευθύνη της επίταξης ιδιοκτησίας στην Βουλή. Δεν θέλατε να το συζητήσουμε. Φοβηθήκατε και πάλι τις διαρροές στην κοινοβουλευτική σας ομάδα από την τάση των ακροδεξιών. Η ευθύνη λοιπόν ανήκει εξολοκλήρου στον Πρωθυπουργό, τον κ. Μητσοτάκη. Και οφείλει να έρθει στη Βουλή και να την αναλάβει. Σας καλώ λοιπόν για ακόμη μια φορά. Να πάρετε πίσω την ΠΝΠ της επίταξης. Να απομακρύνετε άμεσα τα ΜΑΤ από τα νησιά. Να ανακαλέσετε το σχεδιασμό δημιουργίας φυλακών για πρόσφυγες στα νησιά, δίπλα στις ήδη υπεράριθμες δομές. Και τη ρατσιστική αθλιότητα, που ξεστόμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι δήθεν το κάνετε για να προστατεύεστε τους κατοίκους από τον κοροναϊό. Είναι η απόλυτη ντροπή της Ευρώπης αυτή η δήλωση. Να σταματήσετε λοιπόν τους σχεδιασμούς καταστολής εις βάρος των κατοίκων των νησιών, άμεσα. Και επειδή δεν είμαστε ίδιοι, επειδή εμάς δε μας ενδιαφέρει προκειμένου να καταστραφείτε εσείς, να διακινδυνεύσουμε να καταστραφεί η χώρα ολόκληρη, σας ξαναλέμε: Πάρτε πίσω την ΠΝΠ και τον αυταρχισμό και ελάτε να συμβάλουμε όλοι μαζί στην κατάρτιση ενός αναγκαίου εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση του προσφυγικής κρίσης. Εθνικός διάλογος. Ευρωπαϊκός διάλογος. Και θα βάλουμε πλάτη. Αλλά σταματήστε να θέτετε σε διακινδύνευση τη κοινωνική και εθνική συνοχή. Τώρα. Άμεσα. Πριν θρηνήσουμε θύματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή