Αποχωρεί το ΚΚΕ από την Προανακριτική για την υπόθεση της Novartis

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της Novartis γνωστοποίησε, μέσω της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, του ΚΚΕ, που είχε ταχθεί εξαρχής υπέρ της εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων «χωρίς κουκούλα, με τη φυσική τους παρουσία, χωρίς αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους και με πλήρη γνωστοποίηση των στοιχείων τους», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

H ανακοίνωση:

«Τόσο με ευθύνη της ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, όσο και με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, οι μάρτυρες αυτοί θα εξεταστούν κάτω από συνθήκες που δεν επιτρέπουν την ουσιαστική εξέτασή τους, δηλαδή χωρίς τη φυσική τους παρουσία, με αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους και χωρίς τη γνωστοποίηση των στοιχείων τους», σημειώνει το ΚΚΕ και συνεχίζει:

«Η στάση της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, όχι δεν συμβάλλει, αλλά παρεμποδίζει την περαιτέρω ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και κουκουλώνει τα παιχνίδια που παίχτηκαν στο σκάνδαλο Novartis».

«Το ΚΚΕ δεν μπορεί να νομιμοποιήσει αυτές τις διαδικασίες που αντικειμενικά παρεμποδίζουν την διερεύνηση της υπόθεσης και αποχωρεί από τις λειτουργίες της επιτροπής. Μια στάση, που θα επανεξετάσουμε, αν αλλάξουν τα δεδομένα. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του», καταλήγει.

Αξίζει να σημειωθεί πως αργότερα σήμερα, στις 16:00 και 20:30 αντίστοιχα, είναι προγραμματισμένες οι καταθέσεις των μαρτύρων «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνης Κελέση».

Πηγή