Προσφυγή ΣΥΡΙΖΑ σε Άρειο Πάγο: Παράνομη διαδικασία εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων

Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προσέρχονται σήμερα, στις 12:00, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, Σπύρος Λάππας, προκειμένου να επιδώσουν υπόμνημα όλων των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στην επιτροπή.

Στην επιστολή, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ θα υποστηρίζουν ότι η διαδικασία εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων είναι παράνομη, ζητώντας τους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να τους προστατέψουν.

Παρέμβαση στις εξελίξεις είχε κάνει την Τρίτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας μέσω Facebook την κυβέρνηση για θεσμική εκτροπή σε ό,τι αφορά τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε πρόθεση του κόμματος να «καταγγείλει την θεσμική εκτροπή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στα όργανα της ΕΕ, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, μα πάνω από όλα στον Ελληνικό λαό».

Ύβρεις και «ευθεία παρέμβαση στην λειτουργία της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής», καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στην ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή