Οριακά πέρασε η πρόταση Τσίπρα για τα διαδικτυακά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

Με οριακή πλειοψηφία πέρασε νωρίς το βράδυ της Κυριακής κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, για την ισότιμη συμμετοχή των διαδικτυακών μελών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ της πρότασης ψήφισαν 55 μέλη, ενώ 50 μέλη της Επιτροπής ψήφισαν κατά. Παράλληλα, πέντε άτομα ψήφισαν λευκό.

Η πρόταση υπερψηφίστηκε, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, σε καμία περίπτωση, άνετη νίκη για τον κ. Τσίπρα.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τον απολογισμό της διακυβέρνησής του.

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στο απολογισμό που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας 2015-2019, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «αυτός ο απολογισμός έχει δημιουργήσει στη ΝΔ. Δύο ανακοινώσεις έβγαλαν, διότι είναι κάτι που οι ίδιοι ποτέ δεν έκαναν».

«Ποτέ δεν μπήκαν στο κόπο να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί φτάσαμε στη χρεοκοπία, για το πάρτι των θαλασσοδανείων, το πάρτι στην υγεία ή τι έκαναν με τις τράπεζες», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως εξήγησε, «υπάρχει μια μεγάλη ποιοτική διαφορά ανάμεσα σε αυτόν που δεν φοβάται την αλήθεια και σε αυτόν που προσπαθεί να την κουκουλώσει, για να επαναλάβει τα ίδια αύριο».

Συνεχίζοντας την επίθεσή του κατά της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας είπε:

«Έφτασαν στο σημείο από τον πανικό τους, να μιλούν για αντιδημοκρατική συμπεριφορά, επειδή μίλησα για το κομματικό κράτος και την αναξιοκρατία, τη διαφθορά, τη διαπλοκή που παραλάβαμε για το καθεστώς ασυδοσίας που παραλάβαμε στα ΜΜΕ. Παράλληλα, μιλάνε με θράσος σήμερα αυτοί που έφτιαξαν το κράτος λάφυρο και χειραγώγησαν τους θεσμούς αλλά και τώρα που επανεξελέγησαν κάνουν ακριβώς τα ίδια. Αναπαράγουν τις αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση με το που εξελέγησαν. Άλλαξαν τη νομοθεσία για να διορίσουν διοικητή στην ΕΥΠ χωρίς πτυχίο, μιλάνε αυτοί που με το που έσπευσαν να αλλάξουν τον ποινικο κώδικα που μόλις είχε αλλάξει για να αθωώσουν τα λευκά κολάρα… Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο και να μιλούν για εξωθεσμική συμπεριφορά».

Πηγή