Τσίπρας: Ο απολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει πανικό στη ΝΔ

«Από τη μία είναι η δύναμη ειλικρίνειας και αλήθειας, ο ΣΥΡΙΖΑ, και από την άλλη η ΝΔ, μια δύναμη του κουκουλώματος και της εξαπάτησης», είπε στο κλείσιμο των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο απολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ τους έχει δημιουργήσει πανικό (δύο ανακοινώσεις έβγαλαν) διότι είναι κάτι που οι ίδιοι ποτέ δεν έκαναν είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ποτέ δεν μπήκαν στο κόπο να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί φτάσαμε στη χρεοκοπία, για το πάρτι των θαλασσοδανείων, το πάρτι στην υγεία ή τι έκαναν με τις τράπεζες.

«Έφτασαν στο σημείο από τον πανικό τους, να μιλούν για αντιδημοκρατική συμπεριφορά επειδή μίλησα για το κομματικό κράτος και την αναξιοκρατία, τη διαφθορά, τη διαπλοκή που παραλάβαμε για το καθεστώς ασυδοσίας που παραλάβαμε στα ΜΜΕ», συμπλήρωσε.

«Παράλληλα, μιλάνε με θράσος σήμερα αυτοί που έφτιαξαν το κράτος λάφυρο και χειραγώγησαν τους θεσμούς αλλά και τώρα που επανεξελέγησαν κάνουν ακριβώς τα ίδια», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αναπαράγουν τις αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση με το που εξελέγησαν. Άλλαξαν τη νομοθεσία για να διορίσουν διοικητή στην ΕΥΠ χωρίς πτυχίο, μιλάνε αυτοί που με το που έσπευσαν να αλλάξουν τον Ποινικό Κώδικα που μόλις είχε αλλάξει, για να αθωώσουν τα λευκά κολάρα… Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο και να μιλούν για εξωθεσμική συμπεριφορά αυτοί», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πέτσας: Πρόκληση κατά της Δημοκρατίας η δήλωση Τσίπρα

Σκληρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Η αντιδημοκρατική νοοτροπία Τσίπρα, που αγνοεί το ίδιο το Σύνταγμα, αποδεικνύει ότι δεν διδάχτηκε τίποτα από το μήνυμα του λαού στις κάλπες, αναβιώνοντας το απεχθές σύνθημα “ή εμείς, ή αυτοί”. Και ότι στόχος του είναι ένας “δεύτερος γύρος” για να επαναφερει όχι μόνο την οικονομική καθήλωση, αλλά και τον αυταρχισμό και την περιθωριοποίηση της χώρας» δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως οι Έλληνες «έμαθαν… για τον ολέθριο διχασμό που ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε: η ανατριχιαστική δήλωση Τσίπρα ότι “την δεύτερη φορά θα ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας” αποτελεί πρόκληση κατά της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου, του ίδιου του Πολιτισμού».

Πρόσθεσε πως «στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, “αρμοί της εξουσίας”, πέραν της Εκτελεστικής, είναι η Νομοθετική, η Δικαστική, αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης. Που οφείλουν να δρουν ανεξάρτητα από τον έλεγχο της εκάστοτε κυβέρνησης. Και η Ελλάδα έχει Σύνταγμα που εγγυάται τη διάκριση των εξουσιών».

Ανέφερε πως «ο διήμερος δήθεν “απολογισμός” του ΣΥΡΙΖΑ έκρυψε κάτω από το χαλί αυτά που ήθελαν να μάθουν όλοι οι Έλληνες: γιατί χάθηκαν πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ εθνικού πλούτου, γιατί έκλεισαν οι τράπεζες και γιατί οι πολίτες φορτώθηκαν με τόσους άδικους φόρους”.

Κατέληξε λέγοντας ότι «πάνω από όλα, δικαιώνει τη θέση μας ότι οι διαφορές μας με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούν μόνο την οικονομία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, αλλά κυρίως το σεβασμό και την προάσπιση της ίδιας της Δημοκρατίας».

«Ολοκληρωτικές αντιλήψεις» και απόπνοια «ακροδεξιών πρακτικών» καταλογίζει στον Τσίπρα το ΚΙΝΑΛ

«Ολοκληρωτικές αντιλήψεις» και απόπνοια «ακροδεξιών πρακτικών», καταλογίζει το Κίνημα Αλλαγής στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την χθεσινή του ομιλία στις εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει σε σχόλιό του το Κίνημα Αλλαγής «ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι επιδιώκει όχι μόνο τον έλεγχο της Κυβέρνησης, αλλά και των αρμών της εξουσίας. Αυτό σημαίνει ότι εμμένει πλήρως στις αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές που στην περίοδο της διακυβέρνησης του ζήσαμε. Με αιχμή την προσπάθεια ελέγχου των μέσων ενημέρωσης και το παραδικαστικό κύκλωμα του Ρασπούτιν».

«Όλα αυτά αποπνέουν ολοκληρωτικές αντιλήψεις, ακροδεξιές πρακτικές που δεν έχουν καμία θέση στη Δημοκρατία» καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής στο σχόλιό του.

Ραγκούσης σε ΝΔ για την τραγωδία στο Μάτι: «Αντί να υβρίζει, ας απαντήσει»

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας έβαλαν τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην ΚΕ του κόμματος έκανε λόγο για έναν «απολογισμό με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία», ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην τραγωδία στο Μάτι. Τα όσα είπε ωστόσο προκάλεσαν την την έντονη αντίδραση της ΝΔ, η οποία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία κατηγόρησε τον τέως πρωθυπουργό για λαϊκισμό.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Ο Αλέξης Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του στο θράσος και στο ψέμα. Σήμερα λοιπόν ανακάλυψε ότι για την τραγωδία στο Μάτι δεν φταίνε οι τραγικοί χειρισμοί της κυβέρνησής του, αλλά πάλι «κάποιοι άλλοι», ανέφερε αρχικά το κυβερνών κόμμα στην ανακοίνωσή του.

«Το τελευταίο καταφύγιο του λαϊκισμού, οι θεωρίες συνωμοσίας. «Ξέχασε» τα αναίσχυντα ψέματα, τις θεατρικές παραστάσεις του, όταν ήξερε ότι υπάρχουν νεκροί και τις συνεντεύξεις-παρωδία. Η λέξη ντροπή είναι λίγη για να χαρακτηρίσει τα λεγόμενα και τη βολική «αμνησία» του. Με τις νέες θεωρίες του το μόνο που κάνει είναι να υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό τα ψέματα, την υποκρισία και την ανικανότητά του. Και έτσι να επιβεβαιώνει ότι και η θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του πέφτει μεγάλη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Απάντηση Ραγκούση σε ΝΔ: «Αντί να υβρίζει, ας απαντήσει»

«Αντί να υβρίζει η ΝΔ, νομίζοντας πως έτσι μπορεί να προσπεράσει τα σοβαρότατα ερωτήματα που έχουν πλέον αναδειχθεί από τις κραυγαλέες αντινομίες της, ας φροντίσει-όπως έχει υποχρέωση-να τα απαντήσει», αναφέρει σε δήλωση του ο Γιάννης Ραγκούσης, απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Ειδικότερα, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «είναι γελασμένη η ΝΔ εάν νομίζει ότι πλέον οι πολίτες μπορούν να δεχτούν ως πολιτική και θεσμική «κανονικότητα» το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος αρχικά εμφανιζόταν να καταγγέλλει τους πάντες και τα πάντα για την τραγωδία στο Μάτι, από την ώρα που ανέλαβε πρωθυπουργός προχώρησε σε δύο πολύ σοβαρές αποφάσεις». Συγκεκριμένα, ο κ. Ραγκούσης αναφέρει:

«Αυτός ο ίδιος, τοποθέτησε ως γενικό γραμματέα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τον τότε αρχηγό της ΕΛΑΣ που είχε εξαναγκαστεί σε παραίτηση για την τραγωδία στο Μάτι, από τον π. πρωθυπουργό κ .Αλέξη Τσίπρα.

Προήγαγε σε υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος, τον αρχιπύραρχο, διοικητή Αν. Αττικής της Πυροσβεστικής, επιχειρησιακό επικεφαλής κατά την τραγωδία στο Μάτι».

Πηγή