Σφοδρή επίθεση Γεροβασίλη σε Μητσοτάκη για την εγκληματικότητα

Στην αντεπίθεση πέρασε η κυβέρνηση μετά τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε από τη ΝΔ και τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Ακρόπολης το βράδυ του Σαββάτου. 

Η αρμόδια υπουργός Όλγα Γεροβασίλη από το βήμα της Βουλής χαρακτήρισε αστείους τους ισχυρισμούς ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τα έχει κάνει πλακάκια με τους κακοποιούς και εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη που σήμερα επισκέφθηκε το ΑΤ Ακρόπολης, για όψιμο ενδιαφέρον. Όπως είπε η κυρία Γεροβασίλη, το συγκεκριμένο τμήμα καταργήθηκε το 2014 επί υπουργίας του Νίκου Δένδια, μετά από αλλεπάλληλες εμπρηστικές επιθέσεις, με πρόσχημα ότι είχε καταγγελθεί από την Διεθνή Αμνηστία για τις συνθήκες κράτησης.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Γιώργου Καρρά της ΔΗΣΥ για την εγκληματικότητα στη Δυτική Αττική, κατηγόρησε τη ΝΔ για υποκίνηση στη βία με αφορμή όσα λέγονται ότι δεν μπορεί να πάει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη χωρίς ΜΑΤ, αλλά και για την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη.

«Επειδή στο πεδίο της οικονομίας η ΝΔ χάνει, θέλει να παίξει στο πεδίο του φόβου για να χειραγωγήσει τους πολίτες», είπε η Όλγα Γεροβασίλη και αναφέρθηκε στο σχέδιο «Περσέας» που υλοποιείται στο κέντρο της Αθήνας και το οποίο –όπως είπε- έχει αλλάξει την εικόνα γύρω από το οικονομικό πανεπιστήμιο.

Πηγή